A patra ediție a Zilelor Nordului s-a încheiat duminica aceasta și a numărat 8000 de participanți. Pe lângă concerte și activități, unul dintre scopurile principale ale festivalului a fost strângerea de fonduri necesare pentru a repara și recondiționa Școala Veche de la Darabani, unde peste 200 de elevi și profesori care își desfășoară activitatea sunt puși în pericol din cauza problemelor construcției.

S-a văzut cu ochiul liber și s-a și simțit în atmosfera generală o întinerire a publicului nostru și o creștere importantă a numărului de turiștilor veniți la festival. Numărul de corturi din camping s-a dublat față de anii trecuți, iar din formularele de înscriere la diversele activități am putut vedea că la festivalul din acest an au venit participanți din Botoșani, Suceava, Iași, Chișinău, Timișoara, București, Bistrița, Mureș, Bacău, Vaslui, Siret, Rădăuți, Cluj, Baia Mare și Brașov. Ne-am bucurat să aflăm că, pe lângă dărăbănenii din diaspora care au revenit acasă pentru festival, am avut la această ediție și turiști străini: grupuri din Italia, Spania, Columbia și Țara Galilor au venit să ne salute. Estimăm că 10% din total participanților din acest an au fost turiști veniți din țară și din străinătate, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Festivalul i-a avut invitați pe Coma, The Kryptonite Sparks, Moonlight Breakfast, Taraf de Caliu, JazzyBIT, Sunet Fin și TREES orchestra. Artiștii au urcat pe trei scene diferite, la Poiana Teioasa, curtea Conacului Balș și amfiteatrul de la Pomârla. Dincolo de concerte, au existat și alte numeroase activități, printre care proiecții de filme în aer liber, organizate cu ajutorul TIFF, conferințe (cu invitați ca Doina Melinte, Iulian Rotariu, Mona Prisacariu și Theodor Șoptelea), Maratonul Nordului, la care au participat peste 100 de cicliști și diferite workshop-uri.

RUSSIAN ROULETTE!
FESTIVALUL AMBASADELOR “ONE WORLD” 2017
=