A venit vara și evenimentele nu s-au lăsat așteptate. Imposibil să trăiești în București și să nu știi până la această oră că sâmbătă vor concerta cei de la Kings of Leon la Arena Națională. Orașul a fost împânzit de postere colorate din ianuarie, iar internetul vuvuie de ceva vreme cu fel și fel de articole despre ei. Chiar acum două zile, cu ocazia concertului de sâmbătă,  formația a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj video adresat fanilor pe care îl puteți vedea aici.kol the wallsCei de la KOL sunt pentru prima oară pe meleagurile noastre, iar scopul și durata vizitei sunt acelea de a-și promova cel mai recent album, Walls, lansat undeva prin octombrie anul trecut. Se estimează că durata show-ului va fi de aproximativ 2 ore, asta pe lângă invitații speciali Golan, Dj J the Funky Bear și LP.

Titlul celui de-al șaptelea album este un acronim pentru We are like love songs (WALLS), continuând tradiția deja binecunoscută a formației de a-și intitula albumele cu fix 5 silabe. Cele 10 piese au o durată totală 42 de minute și le puteți găsi pe iTunes și Google. WALLS a debutat pe prima poziție în majoritatea clasamentelor din SUA, Noua Zeelandă, Irlanda și Marea Britanie, fiind vândute 77.000 de albume în prima săptămână.kolTimp de trei ani, cât au lucrat în secret la album, membrii formației susțin că s-au concentrat foarte mult și pe viața personală. Toți artiștii, cu excepția lui Jared Followill (chitară-bas) au devenit între timp părinți. Înregistrările au avut loc în Los Angeles – la fel ca pentru primele două albume – alături de producătorul Markus Dravs. Într-un interviu acordat  Rolling Stones, Jared Followill vorbește despre Markus ca fiind cel care reușește să-i țină mereu în priză, încurajându-i să experimenteze continuu noi stiluri muzicale.

Concertul de sâmbătă seară se anunță unul de proporții: peste 400 de agenți de pază vor asigura zona, iar traficul va fi restricționat între orele 16:00 – 23:00.  Accesul  pe stadion se va face începând cu orele 17:30 datorită măsurilor de siguranță luate de organizatori.

Până una-alta, (mai) dați un play la ultimul album, încălziți-vă corzile vocale pentru Someone like you și pregătiți-vă pentru atmosfera de concert.

Ne vedem pe stadion!

P.S. Bilete găsiți aici.

Over & out. 

Surse foto: https://www.facebook.com/KingsOfLeon

Impresii Kings of Leon la București
Donează sânge și ajungi la Untold sau Neversea
=