Anul acesta, UNTOLD a trecut la grupa mare. Si pentru ca e un copil cam galagios, iar a deranjat cativa oameni, care, spun ei, au ghinionul sa locuiasca in Cluj. Ce nu iau in calcul acesti oameni, insa, este modul in care comunitatea lor se imbunatateste de la an la an, cu ajutorul financiar al celor de la UNTOLD. Caci, slava cerului, oamenii nu au mers pe principiul ne vedem de treaba noastra si va descurcati voi apoi, ci se implica activ in intretinerea si dezvoltarea zonei. Este evident ca toate astea sunt si un mijloc de promovare a festivalului, dar hai sa o lasam mai usor cu hatereala.
Pe scurt, de bine:

  • Parcul Central este deja in proces de reamenajare – UNTOLD a donat aproximativ 1 milion de Lei pentru reabilitare (o nimica toata, hah?)
  • Numar record de participanti, peste 372.000 —–> mai multi participanti, mai mult profit, mai multa finantare pentru Cluj, v-ati prins voi (20% dintre participanti au fost straini si 19% dintre ei au marturisit ca au fost fascinati de Cluj si ca abia asteapta sa se intoarca)
  • UNTOLD este primul festival de muzică din lume care a transmis live show-urile artiștilor (4K Ultra Hd HDR ), un gest nobil, as zice eu, gandindu-ma la fericirea celor care, din diverse motive, nu au reusit sa ajunga la festival
  • Banii ramasi pe bratari au fost donati Spitalului de Copii Cluj-Napoca (21.000 de Lei)
  • Campania BLOOD NETWORK a fost anul acesta prezenta in toate centrele de transfuzie din tara, iar datorita ei, 5000 de vieti sunt pe cale sa fie salvate
  • Scena Nostalgia, revelatia momentului, refugiu numai bun, dupa ce la Main se dadea stingerea

Pe scurt, de rau:

  •  Barbosul a uitat sa puna soare in calendar, in primele zile de festival, drept urmare, ne-a cam plouat, iar pelerina chiar nu facea parte din outfit-urile mele. Daca la anul avem parte de aceeasi surpriza meteorologica, e timpul sa tragem cu ochiul la Castel, ei stiu exact cum ploaia si festivalul pot functiona impreuna :))

 

P.S.: Inregistrarile pentru UNTOLD 2020 au inceput pe untold.com. Nu-i nicio graba, numa’ sa nu ratati biletele alea ieftine, ca se dau ca painea calda! :)

 

GHIDUL AWAKE
=