Atunci când spui film de dragoste te gândești ori la ceva siropos, ori la vreun scenariu clișeic în care cineva are o boală incurabilă sau se îndrăgostește de persoana nepotrivită. Cam ăsta e stilul filmelor americane cu care am fost învățați. Dar oare cum arată o ecranizare a unei povești de dragoste ungurești? Da, sună mai puțin obișnuit și până și eu am strâmbat puțin când am auzit că ăsta e un film unguresc de dragoste. Nu vreau să dau niciun spoiler major, deși e greu să nu fac asta, dar îți voi spune că e genul de film care te marchează și o face chiar bine. Despre trup și suflet a luat și ceva premii și are o nota destul de mare pe imdb (aproape 9). A fost lansat în Ungaria în martie anul acesta și pe 22 iunie la noi în țară. A câștigat 4 premii la Berlin International Film printre care Ursul de aur Berlin, Premiul juriului ecumenic și Premiul pentru cel mai bun film la Sydney Film Festival.

Despre trup și suflet este un film cu o poveste de dragoste care are în spate o idee destul de neobișnuită, foarte interesant gândită. Acțiunea pare că descrie viețile unor oameni simpli, dar descoperi că de fapt ceea ce consideri neinteresant sau neimportant ascunde o latură dramatică și plină de încărcătură emoțională. Dacă ești o persoană foarte sensibilă, vei rămâne clar marcat de cadrele foarte bine legate și compuse, de cum se conturează povestea și mai ales de felul în care personajele reușesc cu succes să te facă să trăiești fiecare secvență la intensitate maximă.
On Body and Soul_1Ideea e că filmul prezintă situații reale care se îmbină cu imaginarul, dând naștere unei adevărate capodopere. E dacă vrei un echilibru care reușește să te pună într-o anumită stare, diferită de starea aia în care te induce un film de dragoste clasic. Aici parcă suferi pentru oamenii ăia, dar nu o faci din compasiune, ci pentru că simți aceleași lucruri. Actorii sunt foarte buni și reușesc cu succes să transmită într-un mod incredibil fiecare trăire. Povestea este de fapt o transpunere a visului, iar în realitate se produce întâlnirea care uneori este prea grea de înțeles și de suportat, iar visul rămâne singurul loc în care dragostea și liniștea se regăsesc. Ce se întâmplă când doi oameni care se întâlnesc, fără să (se) știe, în același vis pe care continua să îl viseze amândoi? Ce se întâmplă când doar în vis pot fi ei liberi cu iubirea lor, dar realitatea le devine inamic?Despre trup si suflet_MariaVă invit la film, sigur nu veți regreta, veți simți o nouă experiență cinematografică. Un film plin de suspans, de trăiri și de dramatism în stare pură. Este un film cu un final neașteptat, dar care are o poveste așteptată, așa cum îi spune și titlul Despre trup și suflet.

Maratonul groazei la Cinema City
Unlocked: Pericol descătușat
=