«

»

Timishort 2016

Export to PDF | Export to DOC

Weekendul acesta timișorenii cinefili se pregătesc pentru cel mai lung festival de scurtmetraje. Astfel, între 6 și 9 octombriela Cinema Timiș și Sala 2 a Teatrului Național, spectatorii se vor putea bucura de a 8-a ediție a Timishort.

În cadrul celor 7 secțiuni ale scurtmetrajului vor exista și 4 secțiuni competiționale: una internațională, una națională, una dedicată filmelor experimentale (Videorama) și una dedicată filmelor pentru copii (Timikids), iar premiul cel mare, în valoare de 3500 de euro va fi oferit de Institutul cultural Român.

unnamed

Juriul ales pentru secțiunea internațională este unul de excepție, format din Carlos Ramos, directorul Festivalului de Film ”IndieLisbao”, regizorul maghiar Balasz Juszt și regizoarea Gracia Tricario. Mai mult, regizorul maghiar va prezenta în deschiderea festivalului, în avanpremieră la Timișoara, cel mai nou film al său, The man who was Thursday în care o vom putea admira pe actrița Ana Ularu.

În afara proiecțiilor, organizatorii au pregătit și alte evenimente în cadrul festivalului: un concert JazzyBit, două expoziții de fotografie și două foarte interesante secțiuni de dezbateri (How Cinema Shapes Society și Cultural Influences in Cinematography).

timishort_2016_cinema_shapes_society-740x1024

Deci, cine vine la Timișoara în weekend?

Club Midi & Sunrise prezintă MIORITMIC 2016
Fall in black and gold by Laura Chiriță
=