Spiritul Crăciunului indeamnă, ca de fiecare dată, la gânduri frumoase și, în special, la fapte bune.  Anul acesta, compania independentă de teatru Create.Act.Enjoy, care desfășoară activități de terapie prin artă în spitalele clujene încă din 2012, vine cu o inițiativă foarte drăguță în acest sens: TERAPIE PRIN ARTĂ – Ediția de Crăciun. Astfel, un grup de mimi muzicali din cadrul acesteia a pornit astăzi cu colindul la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papillian”, urmând ca joi (22 dec.) să mai facă o oprire și la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

foto-3

Patru tineri artiști costumați în mimi vor crea o atmosferă de veselie ghidușă pe holurile și în saloanele spitalelor, iar pentru pacienți vor avea de împărțit îmbrățișări entuziaste și cadouri cu iz de sărbătoare. Bucuria cu care pacienții din spitale îi întâmpină pe mimii muzicali Create.Act.Enjoy e mai presus de cuvinte, se vede și se simte. Aici avem și dovada.

Create.Act.Enjoy este una din puținele companii artistice cu experiență în domeniul terapiei prin artă, având la bază o frumoasă echipă de actori, regizori, fotografi și voluntari ce realizează fel de fel de programe dedicate pacienților și personalului medical din spitalele clujene.

foto-1

De menționat este și faptul că în perioada 4-25 iulie a acestui an, Create.Act.Enjoy a ajuns la patra ediție a programului de terapie prin artă, TERAPIE PRIN ARTĂ: UN + DE FERICIRE, la care au luat parte peste 4.000 de pacienți, cadre medicale, dar și vizitatori, aceasta fiind și cea mai amplă acțiune de gen din România.

În plus, în Amfiteatrul Spitalul Clinic de Recuperare va avea loc un și concert live pe data de 23 decembrie, susținut de tinerii muzicieni din cvartetul Alterquator, ce va începe la ora 14.00.

TERAPIE PRIN ARTĂ – EDIȚIE DE CRĂCIUN este o acțiune realizată cu sprijinul organizației Niște Oameni și va beneficia de un buget de 8.900 lei oferiți prin licitație de donatori în cadrul evenimentului de fundraising Bun de Moș Crăciun, din data de 13 decembrie 2016.

Unde să mergi vara asta dacă-ți plac festivalurile
Copii rai
=