Acest articol e un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Săptămâna aceasta abordăm muzica, mai precis trupa SHOT. Noi pe scena muzicii româneşti, băieţii de la SHOT aduc ceva ce ne tot lipseşte de la 3 Sud-Est si Akcent încoace. Un boy band. Mai aduc totuşi şi ceva ce nu ne lipseşte deloc, adică muzică de consum cu versuri pline de însemnătate şi originale.

boyband

Primii 3 se uită pe cartea de vizită neîncrezători, cel cu ochelarii de soare ştie că au ajuns unde trebuie, adică au ajuns în locul acela unde probabil vor apărea fete şi vor dansa toţi încă 3 minute cât mai ţine videoclipul.

Seara, atunci când am văzut-o prima oară
Dar ea nu mă băga în seamă
A doua oară, m-a privit cu teamă
Că nu ştia ce să creadă”

A început. Sunt doar două virgule în versurile acestea, dar sunt cântate cu atât de multe pauze încât să te convingă că au logică, că poate sună bine sau chiar că au rimă amplă. A văzut-o prima dată, ea nu dădea niciun semn de interes. Perfect logic. Dar a doua oară(când a privit-o, bănuiesc), femeia îl priveşte cu frică in ochi. Probabil deja îşi punea întrebări. DE CE mă priveşte a doua oară? Oare vrea să scrie nişte versuri despre mine şi să compună o melodie comercială? Cred şi eu că îl privea cu teamă dacă se gândea la melodia asta.

A, apropo. Chiar au intrat într-o clădire cu multe fete şi au început să danseze. 

surprinsi

Până şi el pare surprins că am ghicit.

Niciunul din noi n-are curajul
Să  vină înspre celălalt
Deşi ştim amândoi că n-ar fi cazul
Între noi este ceva natural

“Niciunul din noi n-are curajul/Să vină înspre celălalt”. Dacă nici secvenţa aceasta din videoclip nu inspiră lipsă de curaj înspre apropierea a două fiinţe, atunci nu ştiu ce altceva ar putea. Vedeţi cât de timid NU vine fata înspre el? Pare chiar că se depărtează. Cu spatele. Pe 4 membre.

teama

Se uită doar la mine, dintre toţi
I-aş fura sărutul, dar nu-s hoţ
Simt că îmi întoarce lumea pe dos
Atunci când îşi muşcă buza de jos
Buza de jos, buza de jos

O imagine clară, tinerească şi frumoasă. Dulcinea del Buza De Joso face ce face şi le suceşte minţile băieţilor.

Între timp, prietenul nostru cu ochelari de soare e în altă cameră cu două fete care sunt invidioase pe haina lui de blană, atât de invidioase că probabil îşi muşcă şi ele ce pot.

asta

Stradă, mi se pare c-am văzut-o înc-o data
Dar o confund cu altă fată
Jur că nu mi s-a-ntâmplat asta vreodată
Mă mai uit o dată

Stradă. Cuvântul stradă. Pauză. A fost pus acolo pentru a ne indica schimbarea de loc, probabil. Apoi se reia firul. O vede, poate o confundă, ce să facă, se mai uită o dată. Normal, natural, de aşteptat.

Între noi e ceva natural“. Da, un scaun de salvamar. 

scaun

După ce mai ascultăm refrenul şi îşi mai învineţeşte fata puţin buza aia, băiatul cu blană cântă puţin rap.

blanita

Stop, am plecat din loc
Sunt ca un ghioc, pot să ghicesc tot
Pe burtă, pe spate, pe-o parte, deasupra
Ţi-o-ntorc ca şi karma, doar prin Kamasutra

Această ultimă strofă reprezintă prezentarea hainei de blană, el încercând de fapt să o vândă fetelor, ghicindu-le intenţia de mai devreme. O arată, o întoarce pe toate părţile şi le spune că le dă gratis şi un volum de Kamasutra cu haina.

A, da. Şi secţiunea de comments e delicioasă.

comments

Apoteotic, videoclipul se încheie circular. 

final

Felicitări băieţilor că au reuşit să intre în industria muzicală românească, loc deja suprapopulat. Există mult mai multe aprecieri decât nemulţumiri la comentariile de pe Youtube, au depăşit deja jumătate de milion de vizualizări.  Aşteptăm şi următoarele hit-uri, Buza de sus, Nasul, Ochii şi Sprâncenele.

Cover art: Kim Sung Jin

RoadGearSoda @ Guitar Shop
ALAN & KEPA - Doi bolnavi cu muzica (Recenzie)
=