După ce edițiile de anul ăsta de la București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca s-au încheiat, Street Delivery mai face două opriri în alte două orașe din România: Baia Mare și Bacău (30 iunie – 2 iulie).  Anul acesta tema evenimetului e Grădini posibile, temă care își propune să aducă în discuție aspecte ca nevoia oamenilor de natură, de verde, nevoie pe care omul modern o simte din cauza congestionării, poluării, aglomerației și griului în care își duce traiul.

Aflat la a doua ediție în Baia Mare, Street Delivery găzduiește cele mai noi generații de makeri din industriile creative și artiști ai noului val, DJ-i, comercianți, manufacturieri sau chibiți. Arta urbană se împletește cu atelierele, expozițiile, proiectele verzi și muzica, și aduce la Baia Mare, pe pietonala Podul Viilor, iluzia unui mediu urban mai aproape de natură. Există și o zonă de lounge cu canapele, saltele moi, limonadă și povești, iar dacă ești iubitor de artă poți admira tablourile din mușchi și licheni ale celor de la Frena Design sau picturile realizate de studenții de la Arte Plastice din Baia Mare.

În ceea ce privește muzica, îi găsim la Street Delivery pe Just D’light, DJ Silent Disciple și DJ Johhny Reggae . Just D’light mixeaxă în Germania, Franța și Marea Britanie, precum și în toată țara la festivaluri ca Electric Castle, Untold, Peninsula, Delahoya sau MOX. Împarte scena cu artiști mari precum James Zabiela sau Flight Facilities, numele lui fiind asociat cu HBO, Red Bull Music Academy sau BurnResidency. DJ Silent Disciple vine din Baia Mare și mixează old school și classic hip hop, pasiunea lui aducându-l și pe el pe scenele de la Electric Castle și Untold, iar DJ Johhny Reggae este și el băimărean, mare împătimit de reggae și fan al muzicii lui Bob Marley.

Street Delivery este un eveniment de suflet, o dată pentru că mi-am dorit mereu să avem în Baia Mare manifestări de stradă de amploare și notorietate și în al doilea rând pentru că prima ediție la Baia Mare s-a organizat în contextual candidaturii municipiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar eu am făcut parte din echipa fundației care se ocupa de acest demers, ca Project Manager. Ambiția mea este să continuăm organizarea evenimentelor culturale care au dat viață orașului Baia Mare în 2016 și să organizăm din ce în ce mai multe astfel de acțiuni. Baia Mare are nevoie de alternative când vine vorba de evenimente și petrecerea timpului liber și, de asemenea, de contexte și experiențe care să aducă oamenii împreună, spune Izabella KisKasza, directorul Asociației City Makers, organizatorul Street Delivery Baia Mare.

Outernational Days | Weekend în București
Electric Castle 2017: mai mult decât muzică bună
=