Mulțimea începe să forfotească. Oamenii se ridică de pe cimentul cald și se apropie de scenă. Ei caută un loc de unde pot vedea mai bine, mai clar, mai mult, pentru că Robbie Williams intră pe scenă.

Mâinile grăbite scot din buzunare telefoanele și le înalță deasupra capului pentru a filma începutul celui mai așteptat eveniment. Dacă în timpul melodiei clasice care a deschis concertul, oamenii încă aveau telefoanele îndreptate spre scenă, la mijlocul următoarei piese rămân în aer doar jumătate. ”Let me entertain you” transmite vibrațiile până la marginile mulțimii. În tribune, scaunele nu își au rostul. În piață, în partea dreaptă a scenei, o fetiță înalță semnul rock mai aproape de cer de pe umerii tatălui.

robbie-williams-concert-bucuresti-2015-9429-800x533

Pe ecrane, Robbie apare în prim-plan. Cu vesta neagră, lipită de corp și broboanele de sudoare după doar trei melodii, artistul e prezent, e pe scenă, e aici. Ochii îi strălucesc și te fixează cu privirea albastră doar pe tine din cei peste 60.000 de oameni.

Între melodii își spune pe scurt povestea vieții și vrei să o asculți mai de aproape. Cu cât intri mai mult în mulțime, cu atât îți vibrează mai mult pieptul, cu atât e mai cald și cu atât vrei să pleci mai repede, dar parcă vrei să și rămâi, pentru că unde e mai multă lume, pare că e mai mare distracția. Revii la margine, unde aerul e mai ușor de respirat, dar melodia mai greu de recunoscut. ”Asta-i una din alea pe care nu le știm” se aude din mulțime.

”Send someone to love me” – începutul melodiei ”Better man” se aude pe două voci, a lui Robbie și a tatălui său. La Robbie sună perfect, este vocea de pe album, cea din videoclipul de pe Youtube, cea din melodia descărcată de pe filelist.ro, dar tatăl lui se aude diferit. Vocea lui este matură, ușor răgușită, plină, parcă îi simți experiența de viață prin câteva sunete.

robbie-williams-concert-bucuresti-2015-9572-800x533

”I didn’t lose my mind/ It was mine to give away” – la aceste versuri, îndrăgostiții își strecoară mâinile unul pe lângă altul și rămân apropiați în timp ce Robbie îi îndeamnă: ”No regrets”. În tribune, spectatorii se cufundă în scaune, iar în spatele lor sunt proiectate stele pe Casa Poporului, iar câteva ferestre sunt luminate în galben, din interior.

De la înălțime, melodia ”Feel” se simte altfel. Doar ecranele telefoanelor mai luminează miile de capete din Piața Constituției. Fetele, de pe umerii băieților, trăiesc altfel versurile ”I just wanna feel/ Real love”. Nu mai sunt acasă, în fața calculatorului sau în club, sunt în fața lui Robbie Williams.

În pat cu Lumi. Așa cântă Robbie Williams melodia ”Candy”. O ia pe Lumi din public și o aduce pe scenă. O ține de mână și o dă cu deodorant. Lumi râde. O roagă să își proptească bărbia de suport, apoi începe melodia, dar și efectul vizual. Lumi și Robbie în pat. Ea în roz, el în bleu. În dreapta, o altă Luminița, cu o privire duioasă, abia rostește: ”Mi-a spus numele”.

robbie-williams-concert-bucuresti-2015-9603-600x600

Gâtul este uscat, ceva parcă se rupe în interior, dar se lipește cu o gură de bere. Nimic nu te împiedică să îți sfâșii plămânii pe melodia ”Angels”. Nici faptul că ești la marginea mulțimii și urli alături de o altă persoană, nici căldura care te apasă, pentru că Robbie FUCKIN’ Williams cântă una dintre cele mai frumoase melodii. ”’cos I have been told/ That salvation lets their wings unfold”. Nu?

După un bis, oamenii mai vor un cântec. Speră să fie păcăliți și Robbie să revină pentru încă o melodie, dar scena nu se luminează, așa că mulțimea se îndreaptă spre ieșire, lovind în drum pahare de plastic, cartoane de bere, trecând prin gardul viu de arbuști, dar ieșind la stradă. De aici, puhoiul se revărsă pe unde vede cu ochii, în timp ce șoferii claxonează sutele de oameni care forfotesc pe șosele.

Sursă foto: infomusic.ro

BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2015 (program pe zile + detalii)
Industria muzicală explicată. Cornel Ilie (Vunk) despre importanţa unei echipe: ai timp să visezi
=
Anca Olteanu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.