Export to PDF | Export to DOC

În luna martie debutează la Centrul de Teatru Educațional Replika programul RAR 2019, Rezidențe Artistice la Replika.

În 2018, Centrul Replika a inițiat o rezidență de creație pentru adolescente și adolescenți. În 2019, această rezidență va căpăta amploare, oferindu-le tinerilor și tinerelor, din București, cu vârsta între 15 și 18 ani, posibilitatea de a-și dezvolta practicile și de a lucra timp de 6 luni la un spectacol de teatru.

Cine este interesat de DRAMATURGIE sau de SCENOGRAFIE, de VIDEO sau de MUZICĂ de SCENĂ poate trimite până pe data de 30 martie, la adresa centrulreplika@gmail.com:
– un text de maximum 8 pagini
– maximum 10 schițe de costume și decor
– maximum 3 materiale video între 30 de secunde și 3 minute
– maximum 3 compoziții muzicale între 30 de secunde și 3 minute

Selecția va fi anunțată pe data de 25 aprilie.

În prima parte a rezidenței, care va debuta la începutul lunii mai, adolescentele și adolescenții vor dezvolta un text de teatru, elemente de scenografie, muzica de scenă și conceptul video pentru un viitor spectacol, împreună cu echipa Centrului Replika. În a doua parte a rezidenței, tinerele și tinerii vor definitiva împreună structura spectacolului care va fi prezentat în noiembrie, la finalul rezidenței.

În programul RAR 2019 vor mai avea loc două alte rezidențe. În cadrul uneia dintre ele, scriitoarea Lavinia Braniște va scrie un text de teatru care va fi prezentat sub forma unui spectacol-lectură. În cea de-a doua, colectivul Industria Indipendente, format din scriitoarele și regizoarele Erika Galli și Martina Ruggeri, va crea un performance pe tema maturizării tinerilor.

Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor. Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările.
afis_rezidenta_tineri_1024x730

Street Delivery 2019
NEVERSEA 2019 - PRIMII ARTIȘTI ANUNȚAȚI
=