De fiecare dată când plec de acasă la un festival îmi fac o mie de scenarii despre cum o să fie și abia aștept să ajung la fața locului să văd dacă s-a potrivit vreunul. Dat fiind faptul că am fost și anul trecut la Airfield, în mare parte știam la ce să mă aștept, dar evident că au fost și lucruri care m-au suprins.

Șocul cel mai mare (pentru mine și cei care au fost și la ediția anterioară): unde sunt hamacele?

kk

 

hh'

Hamacele erau unul dintre cele mai marfă lucruri de la festival.  Anul trecut toată lumea pândea câte un hamac gol și tocmai de aia ne așteptam ca anul acesta să găsim și mai multe. Dar nu am mai găsit niciunul. *crying*

UFMDPGD

Imagine de la ediția din 2015 

Apoi, scenele (Main Stage și scena Hip Hop) au fost instalate mult prea aproape una de cealaltă, iar sunetul de la Main a fost dat mult prea tare.  Cât despre scena dnb, am găsit un comentariu foarte amuzant și nu mă pot abține să nu-l pun aici:

13557952_497957160403626_6006666040832592902_n

hhj

13567501_497957240403618_6098574852025653109_n

Această imagine este un pamflet și trebuie tratată ca atare!

Ce m-a mai surprins, din păcate nu plăcut, a fost taxa pe parcare la fiecare intrare. Practic, de fiecare dată când părăseai parcarea trebuia să plătești la întoarcere 5 lei. A fost puțin cam exagerat, dar aș justifica asta prin faptul că cei care părăseau parcarea mergeau în Cisnădie să mănânce, să-și cumpere apă, când ar fi putut la fel de bine să cheltuiască banii ăia pe Aerodrom pentru că n-are cine ce să ca să, zona de ”food court” a fost mult mai diversificată ca anul trecut, iar prețurile – mai mult decât rezonabile.

dfg

ghjukl

hjkl

Tot la categoria surprizelor neplăcute (mai mult pentru cei care și-au luat bilete pentru un anume artist) ar intra și schimbările/ suprapunerile de headlineri.

jj;

Și mă refer aici la Nneka și Robin & The Backstabbers, la CTC, care au intrat mai devreme decât erau anunțați, la întârzierea lui R.A the Rugged Man (dar aici putem să dăm vina pe întârzierea avionului).

Am nevoie de o priză! Unde pot găsi o priză?” – Nu prea poți…Cred că asta m-a surprins cu adevărat cel mai tare. Pe lângă faptul că zonele de charging erau foarte puține, în raport cu numărul de telefoane, duminică nici nu au funcționat. Am întrebat și eu unde pot găsi un loc unde să-mi încarc telefonul și am primit imediat răspunsul: ”Noi nu avem curent aici, descurcă-te”. Eh, uite, atitudinea asta m-a deranjat. Adică pot înțelege că apar unele probleme neprevăzute, dar nu mă pune să fac pași într-un mod atât de evident.

La categoria noutăți, anul acesta organizatorii s-au gândit la o nouă metodă de plată.

ftgyj

Logica a fost, bănuim, că dacă fiecare om bagă 30 de lei pe card de la început, în acest fel nu se va mai sta așa de mult la coadă. Problema e că unii oameni au venit doar pentru 3-4 ore la festival și și-au cumpărat numai o băutură, iar ca să-și primească restul de bani de pe card ar fi trebuit să stea la coadă din nou. Pare un fel de cerc vicios, nu?

Ce m-a mai surprins? Dezastrul de la dușuri. Dar de data asta n-o să mă leg decât de oameni, care sunt catastrofali la capitolul ”păstrarea curățeniei”. CA-TA-STRO-FALI!

Și pentru că nu vreau să scot în evidență numai minusurile, o să punctez line-up-ul cu un mare plus. Vibe-ul de la scena Hip Hop a fost, ca de fiecare dată, bestial, ceea ce îmi dă încredere că hip hop-ul e pe mâini bune. PHRYME, IMMORTAL TECHNIQUE, R.A. THE RUGGED MAN, CTC, GRASU XXL, MACANACHE, SPIKE, DJ DOX, DJ SAUCE, SUNET FIN, cu toții au reușit să facă Aerodromul să vibreze. Cu tot cu noroi. Da, păi ce credeați, că am scăpat anul ăsta?

 ggj

jhj

Nu, n-am scăpat. Nu a fost mult, dar a fost suficient cât să-ți strici două perechi de adidași. *de, dacă ți-a fost lene să-ți cari cizmele de cauciuc* Asta mă duce cu gândul la câteva lucruri pe care le-am învățat la Airfield:

 1. Să nu te tăvălești pe iarbă. Dacă o faci de plăcere, te deranjeză 100 de oameni, întrebându-te dacă ești ok. Dacă o faci pentru că ești mort (you know what I mean), toți trec pe lângă tine și te ignoră.
 2. Dacă unui băiat/unei fete îi place cum arăți chiar și în în timpul unui festival, atunci ține bine de ea/el.
 3. Interesează-te de la început cu ce ai voie să intri în camping că s-ar putea să afli în ultima zi că aveai voie cu apă.
 4. Niciodată nu e prea multă apă.
 5. Soarele prăjește 12 ore pe zi în mijlocul câmpului. Înlocuiește cu brio solarul.
 6. Nevoile fiziologice pot aștepta undeva între 6-10 ore.
 7. Nu-ți lua converșii ăia marfă la festival. RIP, converși!
 8. Poți supraviețui fără baterie la telefon o noapte.
 9. Trezitul la 8 dimineața nu e chiar atât de rău.
 10. Ploaia e nașpa.

Cu bune, cu rele, Airfield Festival mi-a reamintit că vara e făcută pentru festivaluri, pentru noi experiențe și multe, multe amintiri.

Ne revedem vara viitoare, Airfield! 

Credit photos: https://www.facebook.com/AirfieldFestivalSibiu/

Caravana Metropolis se întoarce la Timișoara
SPELLGROUND – A MUST-SEA FESTIVAL
=
 • Manuela Chisalita

  Articol slăbuţ şi subiectiv. Spre un festival nu pleci cu aşteptări, mai ales pentru Airfield care e destul de micuţ şi încă la începuturi. Singurul downside care s-a simţit cu adevărat a fost lipsa hamacelor. Golan pe aceeaşi listă în zona hip-hop? Frumos. Nici măcar nu sunt o persoană sociabilă, deci folosesc telefonul constant şi totuşi nu mi-am făcut probleme cu încărcarea lui, era un charging point în camping şi în zonele de relaxare – prize, cât încape. Neplăcut cu schimbările de line-up, dar asta nu ţine doar de organizatorii festivalului. Ba sunt prea aproape scenele una de cealaltă (Main+Hip-Hop), ba prea departe (DNB).. nu le poţi avea pe toate la un festival, după mine au fost poziţionate cât mai ok ca distanţa pe care o parcurgi în funcţie de ce gen preferi. Muzica electronică într-o parte, muzica live în cealaltă. Cât despre taxa de parcare, era doar pentru cei care stateau 3-4h, da..sau cei care nu stăteau în camping. Şi s-a discutat despre asta în avans, pe evenimentul de pe fb. Este logic să fie aşa, dacă tot vii câteva ore/o zi înseamnă că vii pentru ce se întâmplă acolo, nu ca să te plimbi cu maşina încolo şi încoace. Şi s-a putut intra cu orice aveai la tine, mâncare, băutura, nu îţi confisca nimeni bidonul de apă. Foarte băieţaşi cei de la securitate, prietenii tuturor, au respectat regulamentul cât să poată spune că l-au respectat. Respect!
  Concluzie: nu mai fiţi aşa răi! Pentru o revistă destul de underground, Airfield a fost plin de oameni potriviţi, la locul potrivit, nu toţi claie peste grămadă! 8 out of 10 would do this again!