Cei mai influenți oameni de pe internet au fost identificați și menționați într-un material de pe site-ul time.com. Motivația oamenilor din spatele articolului a pornit de la celebra rochie postată de o cântăreață din Scoția, care a surprins faptul că orice persoană cu o conexiune la internet poate declanșa un subiect ce poate fi dezbătut la nivel global. Popularitatea din mediul real te ajută deseori, dar time.com include în lista lor oamenii necunoscuți care au followeri în mediul virtual.

PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg)

Cu peste 35 de milioane de subscriberi, canalul de youtube al gamerului suedez transmite unele dintre cele mai vizualizate programe, printre care și clipuri cu el în care narează în timp ce se joacă pe calculator. Datorită popularității sale, jocurile video independente au ajutat la strângerea de bani pentru organizații caritabile.

pewdiepie.variety.com

Sursa foto: variety.com

Taylor Swift

Cântăreața are milioane de fani pe platformele social media, cu care interacționează constant, iar reacțiile ei sunt deseori transformate în știri, ceea nu poate însemna decât publicitate gratuită.

The Jester

The Jester este un hackactivist cu pălărie gri, care își asumă responsabilitatea pentru atacuri asupra WikiLeaks și a unor site-uri islamiste. El afirmă că a jucat farse virtuale unor grupuri precum Westboro Baptist Church, cunoscute pentru retorica anti-gay. El pretinde că acționează din patriotism american.

Nash Grier

Americanul în vârstă de 17 ani are peste 11 milioane de followeri pe Vine, iar clipurile sale comice au strâns peste două bilioane de vizualizări. Activitatea i-a adus un contract pentru un film și apariții în Good Morning America. În octombrie, Time l-a declarat unul dintre cei mai influenți adolescenți ai anului 2014.

Nash.wikia.comSursa foto: wikia.com

Barack Obama

Președintele Americii este cel mai urmărit lider pe Twitter și înregistrează cele mai multe like-uri pe Facebook dintre conducătorii celorlalte state.

Janet Mock

Scriitoare și activistă, ea este una dintre cele mai vizibile femei transgender din America. Ea folosește platformele sociale pentru a-i educa pe alții în problemele trans.

janet-mock-headshot-image.leftytgirl.comSursa foto: leftytgirl.wordpress.com

Justin Bieber

Deși nu a mai scos un album de trei ani, Justin impresionează prin numărul de followeri de pe Instagram (23 de milioane) și Twitter (61 de milioane). Fanii de pe Facebook nu se lasă mai prejos și se ridică la 78 de milioane.

Ta-Nehisi Coates

Coates poate fi numit un formator de opinii când vine vorba de rasă, politică și cultură. Povestea din 2014 pentru The Atlantic, “The Case for Reparations”, a bătut recordul de trafic în ziua respectivă și a stârnit dezbateri în publicații conservatoare și liberale.

COATESSursa foto: vol1brooklyn.com

Food Babe (Vani Hari)

Fost consultant în management, Hari are mulți nutriționiști amatori care îi urmăresc blogul pentru a vedea împotriva căror ingrediente ”nesigure” trebuie să protesteze. Anul trecut, Hari a cerut firmei Subway să nu mai folosească un ingredient (azodicarbonamide). Într-o zi, petiția ei a strâns 50,000 de semnături, iar la scurt timp, compania a scăpat de acel amestec.

Gwyneth Paltrow

În 2008, actrița în vârstă de 42 de ani a încercat să își reconstruiască brandul ca guru în lifestyle, utilizând site-ul și newletter-ul Goop, pentru a împărtăși rețetele, hotelurile și alte lucruri preferate de vedeta de la Hollywood, scrie time.com.

Tyler Oakley

Tyler este foarte cunoscut pe Youtube. Munca lui este dedicată tinerilor LGBT și problemelor sociale precum îngrijirea medicală, educația, prevenirea suicidului printre tinerii LGBT și drepturile persoanelor gay. În acest an a intervievat-o pe Michelle Obama și a transmis de pe covorul roșu al premiilor Grammy, putând fi vizionat pe CBS.com.

Matt Drudge

Matt este, fără îndoială, cel mai faimos cetățean-jurnalist de pe Internet. The Drudge Report este un site de știri care a dezvăluit public relația lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky. Aspectul site-ului nu s-a schimbat mult, dar audiența a crescut considerabil.

mattdrudge

Sursa foto: wnd.com

Alexei Navalny

Bloggerul rus este cunoscut pentru că a expus corupția din regimul lui Vladimir Putin. Una dintre postările sale pretinde o schemă de corupție de patru bilioane de dolari la firma Transneft, deținută de stat. Postarea a înregistrat un milion de vizualizări în acea zi. Autoritățile de la Kremlin i-au dat două sentințe de arest la domiciliu lui Navalny, iar deturnarea de fonduri este una dintre acuzațiile recente.

Brandon Stanton

Fotograful de 30 de ani din spatele Humans of New York are mai mult de 15 milioane de fani pe platformele social media. Unul dintre cele mai importante momente a fost când a postat fotografia lui Vidal Chastanet, un elev de 13 ani din Brownsville, unul dintre cartierele din New York cu cea mai mare rată de criminalitate. Tânărul dezvăluie că persoana care l-a influențat cel mai mult a fost cea care i-a explicat cum s-a construit societatea în jurul individului. Postarea a declanșat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i trimite pe cei de clasa a șasea de la școala lui Vidal să viziteze Universitatea Harvard. În mai puțin de șase săptămâni s-au strâns 1,5 milioane de dolari.

BrandonStanton-HumansofNewYork-HONY-620x320Sursa foto: ongoingpro.com

Narendra Modi

Prim-ministrul Indiei le oferă informații celor 38 de milioane de followeri de pe Twitter. Spre exemplu, vizita președintelui Barack Obama a fost anunțată pe Twitter, înaintea de a fi transmisă prin alte mijolace tradiționale media.

Caitlin McNeill

Caitlin este autoarea fotografiei celebrei rochii care a ridicat întrebarea referitoare la culori: alb și auriu sau albastru și negru? În cele din urmă, brandul care vinde rochia a afirmat că albastru și negru sunt culorile cu care a fost creat obiectul vestimentar.

Printre personalitățile din lista creată de time.com se numără și Beyonce, Shakira, J. K. Rowling, Jimmy Fallon, gazda emisiunii The tonight show, președinta Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner și Kim Kardashian.

Sursa foto cover: mountpeaks.wordpress.com

Basswise Crew alături de Daedelus
Două filme românești la Cannes
=
Anca Olteanu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.