Începând cu decorul fascinant, continuând cu textul ce glisează în mod grandios  între comedie și dramă, până la perfecțiunea cu care își joacă rolul actorul principal, piesa O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții își merită pe deplin premiile pentru cel mai bun spectacol al Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea și pentru cea mai bună regie – Bobi Pricop.

Christopher (Ciprian Nicula) este un adolescent de 15 ani, imprevizibil și foarte agitat, din cauza sindromului  Asperger de care suferă (o formă gravă de autism). Asta nu-l împiedică însă să fie un Sherlock Holmes „în miniatură ” și să pornească o cercetare privind uciderea câinelui Wellington cu o furcă. Christopher e pe deplin convins că un astfel de mister poate fi deslușit doar de o minte ageră precum a sa. Astfel începe aventura băiatului ce va descoperi nu numai făptașul crimei, ci și problemele părinților săi, minciunile ce i-au fost spuse de către tatăl său, dar și faptul că testul la matematică, ce părea a fi cel mai important lucru al existenței sale, devine insignifiant în fața cadoului primit de la tatăl său, în semn de  împăcare.

Conceptul spectacolului are la bază adaptarea dramaturgului britanic Simon Stephens a romanului cu același nume scris de Mark Haddon și este fără niciun dubiu un act artistic complex care stârnește un amalgam de trăiri și, într-un final, emoționează până la lacrimi.

Dacă vă bate gândul să evadați 2 ore din rutina cotidiană și vă bucurați nițel sufletul, atunci nu ezitați să vă luați bilet la unul din cele trei spectacole ce se vor pune în scenă la Teatrul Național București, în sala Pictură:

  • 04 Mar 2017 – 20:00
  • 15 Mar 2017  – 20:00
  • 16 Mar 2017  – 20:00

 

Kepler-438b
Familie de artiști
=