Pe Ana o cunosc din facultate. Era tipa aia molipsitor de bine-dispusă. O recunoșteam după după cum râdea. Cu încredere. Cu poftă. Cu îndrăzneală. Adică așa cum este ea. Ne-am ”reîntâlnit” stiliste fiind, la reviste în același trust. Am ”vânat” fiecare colecție de-a ei, tocmai pentru că am un fel de respect pentru cei care creează din suflet. Ana Maria Cornea este un artist complet, manifestându-și talentul de la design vestimentar, la styling și până la pictură.

portret

Cu peste 50 de expoziții la nivel național și internațional, brandul ce poartă numele său are deja 10 ani de existență. Așa că nu puteam trece peste această cifră, fără a povesti despre noua sa colecție. Colecția-capsulă pentru toamnă/iarnă 2016-2017  poartă numele “Victoria”, tocmai pentru că Ana a rezonat cu simbolistica acestui nume. Designerul spune că această colecție ”se adresează femeii puternice, independente, feminine, elegante. Femeia care poartă piesele vestimentare cu semnătură Ana Maria Cornea iubește securitatea și stabilitatea, este tentată de aventură, călătorii, de plăcerile de tot felul oferite de această lume.” Femeia Ana creează pentru ”femeia ce este capabilă să iși concretizeze, să își pună în practică și să își organizeze interesele”. Aș îndrăzni să spun că Ana creează pentru o femeie ca ea: matură, elegantă, sofisticată.

E femeia care nu se teme să poarte o țesătură bogată precum catifeaua, într-o ținută de zi, casual sau la job. Este femeia ce alege tonurile clasice, suave, nu pentru că se teme de culorile puternice, dar pentru că a găsit rafinamentul acestor tonuri delicate. E femeia ce iubește tăieturile simple, clasice care îmbracă perfect corpul. E femeia ce poartă paltoane din lână, fuste, pantaloni și rochii de zi din catifea. E femeia ce alege cu relaxare și curaj să poarte o jachetă tip halat la o întâlnire de business, sau o rochie din bumbac la un eveniment. Și pentru că nu mă tem să fiu femeia aceea, voi avea grijă să ajung pe la atelierul Anei Maria Cornea, să-mi aleg cel puțin o piesă vestimentară de purtat în acest sezon.

Freywille - The Ultimate Kiss - The Ultimate Jewel
5 chestii cool despre NOD makerspace + news despre shop!
=