Designerul Florin Dobre, şi-a prezentat la Bucuresti, noua colecţie F/W 2016 ready to wear, denumită NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II, la showroom-ul Exotique din Splaiul Unirii nr. 96.

Prezentată inițial pe 11 ianuarie la Londra, colecția NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II a aparut în timp real pe site-urile marilor reviste VOGUE şi GQ, ediţia britanică!

Florin Dobre a ales să își îndrepte atenția spre autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea si frumusetea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai.

Colecția NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II reprezintă o călătorie spre origini, spre tradițiile sfinte moștenite de la strămoși. Designerul pășește, de această dată, pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.

Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci. Aceștia sunt singurii reprezentați cu portul lor pe columna lui Traian.

Acest fond stămoșesc care, în multe forme, a rezistat până astăzi, se regăsește în colecția lui Florin.

Designerul imaginează propulsarea acestui fond, cu putere, spre viitor.

Materialele folosite sunt produse de fosta fabrică Dorobanțul, care, din păcate, după 129 de ani de la nașterea sa, în 1886, a decedat în anul „de grație” 2015, în luna noiembrie. Materialele au designul unicat, însă, de această dată, de nereprodus. Stofa, lâna, bumbacul și inul fac parte și de această dată din colecție, tăiate în clasicul croitorilor, „întinerite” de linia designerului și personalizate printr-un styling puternic, ca, de altfel, toate colecțiile anterioare.

Muzica, aleasă din cel mai adânc sentiment, îmbină, de asemenea, cu mult curaj tradiționalul cu contemporanul și clasicul.

 

 

EP-ul "Muzica nu moare" de la Sunet Fin, lansat în format digital
Electric Castle 2016 Prezintă Ziua Zero
=
Alex Coțofană

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.