Knife Party se alătură line-up-ului de la prima ediție a Awake Festival. Membrii duo-ului australian Knife Party (foștii componenți ai trupei Pendulum, Rob Swire și Gareth McGrillen) vor urca pe scenă în prima zi a festivalului, alături de Aeroplane. Sâmbătă vor cânta Subcarpați, Modestep și Mazde, iar cei care vor încheia festivalul, duminică, sunt Tom Odell și Dirtyphonics. Odată cu completarea line-up-ului și anunțarea programului, organizatorii pun în vânzare și biletele de o zi. . Acestea costa 79 de lei in presale si vor putea fi achizitionate de pe www.eventim.ro. În zilele de eveniment, bilete de o zi vor fi disponibile la intrare, prețul acestora fiind de 99 de lei.

Dacă îți făceai griji în legătură cu transportul până la locația festivalului, e bine să știi că organizatorii au pus la dispoziție autobuze care vor pleca spre festival în fiecare zi din weekendul 1-3 septembrie, din centrul orașului Târgu Mureș, începând cu ora 15:00, cam la 20 de minute distanță unul de celălalt. La întoarcere poți să iei tot autobuzul, care va circula până la 4 dimineața. Cursele se fac contra cost, un bilet de transport pentru un drum urmând să coste 5 lei. Alte variante ar fi trenul, care oprește direct în Gornești, sau mașina personală (va exista o parcare care va fi gratuită, doar că de la parcare până la festival va trebui parcursă o distanță de aproximativ un kilometru). Poți alege să parcurgi drumul și cu bicicleta. Asociația Unda Verde și Fundatia Comunitară Mureș au pregătit un traseu cicloturistic între Târgu Mureș și Gornești, chiar pe malul Mureșului. Pe 1 septembrie, la ora 16:00, se va organiza o plecare ân grup din oraș, de pe Malul Raului Mures – La 7 plopi, către festival, căreia i se poate alătura oricine.

Alte surprize pe care o să le întâlnești la AWAKE sunt the Forest Library și Cinema Under the Bridge. Contele Teleki, pe al cărui domeniu va avea loc festivalul, a fost un mare iubitor de cărți care a reușit să creeze o bibliotecă impresionanță cu peste 40.000 de volume. În amintirea acestuia și a pasiunii sale, la AWAKE va fi amenajată o bibliotecă în aer liber, unde vor fi disponibile cărți de ficțiune și non-ficțiune, de spiritualitate și dezvoltare personală, biografii și cărți de călătorie.

Cinema Under the Bridge este un proiect realizat în colaborare cu TIFF și Universitatea de Arte din Târgu Mureș. Printre filmele pe care spectatorii le vor putea vizionare se află și Vara s-a sfârșit (r. Radu Porcoavă), Povestea iubirii (r. Radu Mihăileanu) sau (M)ucenicul (r. Kirill Serebrennikov). Iubitorii de teatru o să se delecteze cu piese de Shakespeare (Visul unei nopți de vară, Îmblânzirea scorpiei sau Furtuna), Moliere (Doctor fără voie), Bassilio Locatelli (Nu puneți dragostea la încercare) și Scapin (Vicleniile), puse în scenă de o trupă de actori coordonați de Cristi Bojan.

Zilele Nordului sunt în toi
Untold a fost magic
=