«

»

Lazy monday

E duminică seara și ai inima cât un purice când te gândești că mâine e luni. Respirația ți se taie un pic și simți cum te trece un fior rece pe șirea spinării când pui alarma de la telefon să sune iar la 7 dimineața pentru că mâine începe săptămâna. Dar stai! Ai citit acum câtva timp un articol despre ziua asta de luni. Un articol care îți va aduce zâmbetul pe buze mai pe seară. Da. Ai ghicit. Acesta este articolul care îți va schimba acea zi de luni și anume cea din 11 iulie. Știi de ce? Pentru ca este lazy monday. Ce e lazy Monday, te întrebi?

Lazy monday este un eveniment organizat în Teatrul de Vară din parcul Herăstrău din București, în data de 11 iulie 2016. Este un eveniment creat în cinstea oamenilor care muncesc săptămână de săptămână, chinuiți de această odioasă creație a necuratului: groaznica și teribila zi de luni. Știu ce te gândești acum: e greu sa îndulcești o astfel de zi, nu? Dar ascultă-mă până la capăt. Acest eveniment va aduna nici mai mult, nici mai puțin de 3 trupe, toate britanice: James, Jack Savoretti și Public Service Broadcasting. Dacă nu ai auzit prea multe despre ele, lasă-mă să îți spun câteva cuvinte.

james

Primii care sunt pe afiș, sunt cei de la James. Trupa s-a înființat în anul 1982 și a vândut peste 25 de milioane de albume în toată lumea. Trupa britanică, care și-a luat numele după basistul Jim Glennie, este în prezent formată din 7 membri și, deși a avut o periodă de inactivitate între anii 2001 și 2007, cauzată de plecarea din formație a solistului Tim Booth, nu i-a oprit de la a se reuni și a înregistra albume care consideră ei că sunt mai bune decât precedentele. De altfel ultimul lor album, Girl At The End Of The World, tocmai a fost lansat în luna martie și este un motiv în plus de mândrie pentru James. Faptul interesant despre acest album este metoda inedită pe care au folosit-o artiștii pentru a-l crea. Având o experiență anterioară cu penultimul lor album, La petite Mort, ei au revenit pe tărâmurile scoțiene găsindu-și inspirația în meleagurile sălbatice inedite de acolo. Și-au improvizat o sală de repetiții chiar în inn-ul în care au fost cazați, acoperind ferestrele cu saltele, pentru a antifona camera. S-au retras din mediul social atât de tare încât abia vorbeau cu propriile familii, și înregistrau sunetele care li se pareau cele mai naturale în raport cu peisajele și viața scoțiană. S-au lăsat inspirați până și din vreme și spun ei că se poate sesiza din bătaia tobelor vremea sălbatică care atingea uneori și -5°C. Rezultatul? După multe ședințe de prelucrare în studio, membri formației James spun că avem în față cel mai bun făcut vreodată de ei!

jake savoretti

Jack Savoretti, deși britanic și el, are origini italiene. A intrat pe piața muzicală abia în anul 2007, dar asta nu l-a împiedicat să ajungă în coloana sonoră a unor seriale ca Grey’s Anatomy, Vampire Diaries și One Tree Hill. Lăsându-se influențat de Simon&Garfunkel și Bob Dylan, a ajuns să împartă scena cu artiști ca Bruce Springsteen și Siena Miller. Cu perfomanțe ca locul 1 în US Amazon Download Chart, locul 1 în Indie Album Charts și multe concerte cu bilete total epuizate în Marea Britanie, Jack a devenit un nume des întâlnit în marile festivaluri.

public service broadcasting

Ultima formație prezentă în eveniment, desi mai nouă, nu este nici ea de trecut cu vederea. Public Service Broadcasting, s-a înființat în 2009 și deja a scos pe piață doua albume și a câștigat un premiu la Progressive Music Awards. Deosebită de celelalte 2 trupe prin faptul că nu cântă decât instrumental, ei folosesc ca materie primă filmări cu informații publice, având ca scop să ”învețe populația lecții ale trecutului prin intermediul muzicii viitorului”.

Fie că vrei să asculți rock-ul alternativ al celor de la James în melodii consacrate ca Sit Down, Come Home, She’s A Star sau Born of Frustration, fie că înclini mai mult spre folk și acustic și ai fi curios să auzi live cântece ca Song from Different Times, Hate&Love, Between the Minds sau Breaking the Rules ale lui Jake Savoretti, fie că te încântă indie rock-ul cu influențe alternative și electronice acompaniate de jocuri de lumini al celor de la Public Service Broadcasting, lasă-te relaxat într-o zi în care nu credeai că există cuvântul relaxare. Hai să învingem conceptul de luni!

Biletele sunt disponibile online pe EventBook.ro și în București, în Librăria Engleză “Anthony Frost”, Librăria Franceză “Kyralina” și Librăria Hecate. Biletele pot fi procurate la următoarele categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă și momentul achiziței: până pe 10 iulie – Cat. II (făra loc) – 175 lei, Cat. I – 200 lei, Cat. VIP – 220 lei; în ziua evenimentului (11 iulie) – Cat. II (fără loc) – 195 lei, Cat. I – 220 lei, Cat. VIP – 240 lei.

Cover credit: www.lazymonday.ro

Manifest al autenticității marca 7Up
Dinner with friends by Florin Dobre
=