Frigul s-a dus și lunile trec rapid, lăsând loc verii. Tu ești la serviciu și te gândești că e mai, și imediat vin iulie și august și te întrebi când exact să-ți iei binemeritatul concediu și ce să faci. Desigur, sunt multe variante anul ăsta. Multe evenimente importante cu artiști consacrați. În funcție de ce muzică îți place, poți alege să mergi la Rihanna. La Sia. La Maroon5. La Muse. La Andre Rieu. Până și Johnny Depp vine să concerteze în România. Apoi mai sunt Electric Castle și Untold. Dar știi ce e mai puțin cunoscut? Festivalul Jazz in the park.

jazz in the park

Ajuns la a patra ediție, festivalul ăsta din Cluj a reușit să îi aducă în țară pe Hindi Zahra și Kovacs. Nu trebuie să fii un împătimit al jazz-ului ca să iți iei hamacul în spate, să te urci în tren sau mașină și să mergi până la Cluj. Trebuie să vrei să trăiești o altfel de experiență. În inima Ardealului, între 27 iunie și 3 iulie, acest minunat oraș iți oferă 3 spații inedite, în cadrul parcului central, unde poți sta să asculți liniștit muzică de calitate.

hindi zahra

Scena principală este organizată la intrarea parcului dinspre Opera Maghiară, unde poți sta relaxat pe iarbă, pe patură sau în hamac. Scena secundară, va fi accesibilă doar pe 2 și 3 iulie și în principiu va avea doar artiști locali. Aceasta va fi tot în parc, dar va fi dedicată muzicii clasice. Și ultima scenă, dar cea mai importantă dintre toate, va fi ridicată chiar în inima parcului. Sectorul amenajat spectatorilor are capacitatea de 500 de locuri, are baruri adiacente și zone unde se poate sta cu hamacul.

jazz in the park

Pe lângă deja mentionații Hindi Zahra și Kovacs, fel de fel de artiști ocupă line-up-ul stabilit până în momentul de față. Artiști ca Ours Samplus, Aida și noi, Mihai Dobre, Jazzybirds, Blazzaj, Naked, Hot club de Cluj, Plantonic Band și alte nume care încă nu au fost anunțate.

Alt lucru inedit pe care îl oferă acest festival, este faptul că organizează un concurs internațional de jazz, ce are ca scop promovarea și încurajarea formațiilor de acest gen. Concursul va fi susținut live, în fața unui juriu, în zilele de 29 și 30 iunie.

Așa că, dacă stai la birou și încă te gândești unde să mergi vara asta, aruncă un ochi și pe pagina festivalului Jazz in the park din Cluj. Pentru că nu ți-ar strica să stai liniștit într-un hamac, înconjurat de oameni faini, ascultând muzică bună.

Iar dacă ai cumva o formație care cântă acest gen, să știi că înscrierile se fac până pe 10 iunie. Grăbește-te! Și poți câștiga de la premii în bani, înregistrarea, editarea, mix și master a 4 piese la Corvin Recording Studio, până la șansa de a deschide festivalul anul ce vine.

Cover credit: http://radio.ubbcluj.ro

Revolution Festival
PRIME Maraton: maratonul creativității
=