Ne întoarcem puțin în timp, undeva prin 1981, an în care pe scena muzicii alternative britance pășeau pentru prima dată cei de la James, trupă care, câțiva ani mai târziu a ajuns în fruntea mișcării indie. Pe 15 iunie au implinit 30 de ani de carieră și, până în prezent, oamenii au 14 albume lansate, un număr destul de mare dacă luăm în calcul faptul că au avut o perioadă de vreo șase ani de inactivitate.

James

O să mă opresc aici cu introducerea și o să încerc să intru un pic în pâine. Cei de la James și-au lansat recent clipul single-ului Girl At The End Of The World, piesă care a dat și numele ultimului lor album. Piesa e interesantă, chill ca ritm și vorbește despre cineva care e pe cale să moară într-un accident de mașină și care, într-o secundă, își revede întreaga viață și pe cei dragi. Versurile au fost scrise de solistul trupei, Tim Booth, iar ironia a făcut ca, un an mai târziu, acesta să fie implicat într-un accident de mașină. Deși în cele din urmă nu a fost vorba de nimic grav, Booth a delarat pentru presă faptul că în momentul în care mașina lui s-a răsucit în urmă unei lovituri din spate, a simțit cum timpul s-a oprit în loc, fiind în stare doar să se asigure că soția și copilul lui erau bine.

Vorbim putin de clip? Regizorul Krisc Merc spune, în imagini obsesive, o poveste puternică despre secundele în care viață întreaga și apropiații tăi îți trec dinaintea ochilor între ultimele două bătăi de inimă. Pentru realizarea clipului, trupa a colaborat cu niște actorași drăguței, Brandon Flowers și Alexandra Chelaru.

Acum, că tot vedem un nume românesc în peisaj, să vorbim puțin despre Alexandra Chelaru. Fata de la capătul lumii vine din Brașov, a descoperit teatrul la Școala Populară de Arte din același oraș și, din câte se pare, pasiunea pentru teatru a împins-o până în New York, unde a absolvit The American Academy of Dramatic Arts.

alexandra-chelaru

În altă ordine de idei, cei de la James vor cânta pentru prima dată la noi luni, 11 iulie, într-un concert din cadrul Lazy Monday, la Teatrul de Vară Herăstru, alături de Jack Savoretti și Public Service Broadcasting.  Știu că pică într-o zi de luni și sună un pic cam ciudat, dar e o ocazie bună de a vă colora puțin începutul de săptămână. Parcă ar merita o șansă.

Electric Castle goes cashless
Janis: Little Girl Blue
=