1390691696

Experimentele pe șobolani se fac de zeci de ani și în diverse domenii. Experimentul „Rat Park” este cea mai cunoscută cercetare de acest fel. În anii `70, psihologul Bruce K. Alexander, alături de echipa sa de la Universitatea Simon Fraser din Canada a pornit de la ipoteza că nu drogurile provoacă dependență în cazul șoarecilor de laborator, ci condițiile de viață. Experimentul consta în faptul că o colonie de șoareci a fost plasată într-un țarc de 200 de ori mai mare decât o cușcă normală. Rezultatele au arătat că șoarecii din Rat Park au consumat de 20 de ori mai puțină morfină decât șoarecii închiși singuri în cuști mici. În plus, într-un alt experiment, șoarecii ținuți în cuști normale, au fost forțați să consume morfină timp de 57 de zile, iar mai apoi, au fost mutați în Rat Park. Odată ajunși în țarc, ei au ales să bea apa fără morfină. Dacă sunteţi interesaţi de alte teste asemănătoare, cei de la Oxford Journals au publicat un studiu complex despre acest fenomen.

Cu toate acestea, niciunul dintre noi nu s-a întrebat vreodată cum este viața acestor rozătoare pe diferite droguri, cu excepția lui Dean Packis, creatorul seriei „Rats on Cocaine” și al proiectului Apocalypse Cartoons. Unul dintre comentariile pe Youtube la un episod din Rats on Cocaine arată cam așa: „ăsta care tot face episoadele astea e bolnav rău…”. De aceea, ne-am dorit să aflăm cât de „bolnav” este Dean Packis și i-am adresat câteva întrebări. Am descoperit că este un tip super tare!

 

———- ENGLISH VERSION BELOW———-

 

Suburban Magazine: Salutări din România! Înainte de toate, am dori să aflăm cine este Dean Packis, omul din spatele desenelor animate. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Dean Packis: Sunt un bărbat din nordul Statelor Unite.  Fac desene animate online de foarte mulți ani. Le desenez, le animez, scriu scenariul și fac vocile. De asemenea, culoarea mea preferată este mov, nu mănânc nimic ce iese din mare și o dată am călărit un cal beat în timp ce eram beat.

SM: Ce înseamnă proiectul Apocalypse Cartoons pentru tine?

DP: Este doar metoda prin care pot să o iau razna și să fac orice îmi trece prin minte. Vreau doar să îl umplu cu lucruri pe care nu le poți găsi nicăieri în altă parte.

 1609944_620055198083348_5674327243359116070_n 10177460_622572347831633_1514594565608797591_n 10259862_625783497510518_5242782541115629083_n

SM: Să vorbim puțin despre faimosul desen animat ”Rats on Cocaine” (ROC). Cum ți-a venit această idee? Care a fost sursa ta de inspirație?

DP: Păi, testatul cocainei pe șobolani este un lucru real. S-a întâmplat timp de zeci de ani și continuă până în zilele noastre. Așa că m-am întrebat cum ar arăta viața acestor șobolani.

SM: Te stimulează ceva în vreun anumit fel în timp ce creezi sau e imaginație pură?

DP: Orice mă stimulează. Așa funcționează stimulii. „Pure Imagination” este cântecul lui Willy Wonka, așadar îmi convine și această alegere. Deci da,  sunt mereu stimulat de producerea de lucrări nediluate și extrem de corozive ale imaginației pure.

SM: Ce public țintă ai avut în minte cand ai creat acest scenariu? Oamenii au reacționat conform așteptărilor tale?

DP: Nu am avut vreun criteriu demografic în minte. Nu sunt bun la marketing. Mai ales atunci când am început, nu mă pricepeam deloc. Am făcut pur și simplu lucruri care ar fi putut fi interesante pentru cei din jur și apoi am așteptat să văd dacă cineva de pe această planetă este de accord cu mine.

SM: De ce șobolani? Care e povestea lui Cage și Alice?

DP: Sunt simpli șobolani într-un laborator de experimente. Se bat între ei, fac sex și trag multă cocaină. Șobolanii pot fi destul de agresivi în general, așa că mi-am imaginat că drogurile ar putea  accentua acest comportament. În plus, pavează drumul către distracție și comedie de prost gust, combinat cu sânge și gore. Toate se îmbină perfect.

10154132_619200571502144_7153840597426389838_n

SM: De ce ai ales cocaina ca drog pentru personajele desenului? Reprezintă anumite stereotipuri? Ai folosit sarcasmul ca o armă pentru a face publicul să reacționeze?

DP: Păi, sunt o mulțime de personaje de comedie cunoscute pentru faptul că fumează multă iarbă. Dar nu sunt atât de mulți care trag  tone de cocaină. Și da, sunt stereotipuri, într-un anumit fel. Tipul de violență domestică, alimentată de droguri.

SM: Am văzut pe site-ul apocalypsecartoons.com că episodul 12 din „Rats on Cocaine” va apărea în curând, deci, să înțeleg că nu i-a omorât cocaina încă. Pentru cât timp vrei ca Alice and Cage să trăiască?

 DP: Da, episodul 12 va apărea foarte curând. Este și cel mai lung episod de până acum. Pătrunde în trecutul dezgustător al lui Cage și Alice și se numește „Time”. Voi continua să îi aduc pe ecran atât timp cât oamenii vor dori. Îmi place să îi desenez și am o groază de idei pentru scenariu.

10312898_787722664649933_1111392882221767223_n(Rats on Cocaine 12: Time – the end is nigh…)

SM: Există un episod din Rats on Cocaine în care ai inclus câteva cuvinte în română. Care a fost ideea? Ai interacționat cu România sau cu români, în general, sau a fost doar un lucru amuzant de făcut la acel moment?

 DP: Anul trecut am făcut un scurt desen animat promoțional, cu animații vechi și noi, plus ceva text în Română între scene. Am un prieten român care m-a ajutat să fac asta. Am folosit cuvinte în română ca să pară interesant și, mai ales, pentru că știam că o mulțime de români se uită la acest serial și am vrut să le mulțumesc pe această cale.

“Father Tucker the child fucker”

SM: Despre „Father Tucker”, cine este el, mai exact? Ce încearcă să ne transmită și ce anume te-a determinat să creezi un astfel de caracter?

DP: După cum știi, faptul că preoții abuzează de copii nu este un subiect nou. În special, Biserica Catolică a cheltuit milioane de dolari plătind victimele preoților. Am fost surprins că nimeni nu a dat o contur acestui concept, pentru a îl întări ca stereotip. Așa că Tucker este mascota lor. Părintele Tucker este sfântul șef al preoților pedofili.

 brand_spanking_new_father_tucker_by_apocalypsecartoons-d4no9jj

SM: Ai fost vreodata acuzat că nu ești dai dovată de etică în ceea ce faci? S-a întâmplat ca publicul să nu înțeleagă bine mesajul transmis?

DP: De obicei, las totul la libera interpretare. O mulțime de oameni au păreri diferite în legătură cu ceea ce fac. Unii consideră că ROC sunt campionii consumului de droguri. Alții îi consideră o expunere perfectă a teribilității abuzului de cocaină. Father Tucker supără oamenii și mai mult, pentru că e un subiect mult mai sensibil, dar, de obicei, aceia sunt doar oameni religioși. Și nu se uită foarte des. Uneori oamenii se plâng, deoarece sunt dintr-o țară în care cazul preoților pedofili nu este foarte mediatizat și consideră că am inventat totul doar pentru a fi rău. Dar pe bune, foarte rar primesc plângeri. Ceea ce aud cel mai des de la oameni sunt lucruri chiar foarte drăguțe.

SM: Cum ți-a influențat viața Apocalypse Cartoons și ce schimbări a adus acest proiect la nivel personal?

 DP: Mi-a salvat viața. Dacă nu era acest proiect, capul meu ar fi explodat ținând totul înăuntru. Am vorbit cu foarte muți oameni minunați din toată lumea. Am călătorit la festivaluri de film extrem de interesante. În general, mă simt ca și cum mi-a crescut creierul.  Creativitatea este o abilitate abstractă de a rezolva problemele. Așa exersez.

 10262098_619533161468885_3601219447266925183_n 10271532_630259547062913_5332044036020415633_n 10300162_623597871062414_7043659094154428391_n

SM: Ai o mulțime de fani aici. Ai câteva cuvinte pentru cei care îți urmăresc munca?

DP: Iubesc românii! Nu știu de ce mă placeți atât de mult, dar o faceți și asta e bine pentru mine. Așa că vă mulțumesc! Urmăriți-mă pe orice platformă social media, căci am o mulțime de planuri pentru viitor!

———- ENGLISH VERSION ———-

Suburban Magazine: Greetings from Romania! First of all, who is Dean Packis, the man behind the cartoons? Tell us a few words about yourself.

Dean Packis: I’m a human male from the top of the United States.  I’ve been animating cartoons online for about a dozen years now.  I draw and animate and write and do the voices.  My favorite color is purple, I won’t eat anything that came from the sea, and I once rode a drunk horse while drunk.

SM: What does Apocalypse Cartoons mean to you?

DP: It’s just my outlet to go nuts and do whatever I want.  I just want to fill it with things unlike anything you can find anywhere else.

SM: Let’s talk about the famous Rats on Cocaine. Where did this idea come from? What was your inspiration?

DP: Well, testing cocaine on rats is a real thing that happens.  It’s happened for decades, and continues to this day.  So I just wondered what the lives of these rats were like.

SM: In the creating process, did something stimulate you or was it just pure imagination?

DP: Everything stimulates me.  That’s how stimulus works.  But “Pure Imagination” is a Willy Wonka song, so I like that choice as well.  So yes, I’m constantly stimulated into producing undiluted and highly corrosive works of pure imagination.

SM: What was your idea of target public when you started creating the storyboard? Did they react accordingly to your expectations?

DP: I had no demographics in mind.  I’m not good at marketing.  Especially back when I started.  I just make things that I think might be interesting and then sit back and see if anyone on the planet agrees.

SM: Why rats? What is the story of Cage and Alice?

DP: They’re just rats in a research laboratory.  They fight, they have sex, and they snort a lot of cocaine.  Rats can be pretty aggressive anyway, so I imagined the drugs would exacerbate that.  Plus it paves the way for lots of fun slapstick comedy, mixed with blood and gore.  It all fits together beautifully.

SM: Why have you chosen cocaine as a drug for the main characters? Do they represent some stereotypes? Was sarcasm used as a secret weapon to make the public react?

DP: Well, there’s plenty of well known comedy characters who smoke lots of weed.  But there aren’t really any that snort tons of coke.  And yeah, they are stereotypes, in a way.  The sort of domestic violence relationship, fueled by drugs.

SM: I’ve seen that on www.apocalypsecartoons.com/ Episode 12 of Rats in Cocaine is coming soon, so the cocaine hasn’t killed them yet (haha). For how long do you want them to live?

DP: Yes, episode 12 is coming very soon.  The longest episode yet.  And it delves into Cage and Alice’s disgusting past.  It’s called “Time”.  And I’ll keep bringing them back as long as people want me to.  I enjoy making them and I’ve got lots of story ideas.

SM: About „Father Tucker”, who exactly is he? What is he trying to tell us and what has determined you to create this type of character?

DP: Well, priests molesting children is nothing new.  The Catholic church especially has spent millions of dollars paying out to the victims of their priests.  I was surprised that no one had given a face to this concept, to help solidify it as a stereotype.  So he’s their mascot.  Father Tucker is the patron saint of all pedophile priests.

SM: We did saw that you included some words in Romanian language in a still from ROC episodes post. What’s up with that? Did you had any interaction with Romania or Romanians in general or was it just a fun thing to do at that point?

DP: Last year I made a short promotional cartoon, with new and old animation, plus some Romanian text in-between the scenes.  I got a sweet Romanian friend to help with that.  I did it to make it look interesting.  But also because I knew lots of Romanians were watching and I wanted to thank them.

SM: Have you ever been accused of being unethical because of the series? Did the public misunderstand the message somehow?

DP: I leave it all open to interpretation.  Lots of people have lots of different opinions about what I come up with.  Some think the Rats are champions of drug use.  Others think of them as a perfect exposure of the horrors of drug abuse.  Father Tucker gets people upset even more, because that’s such a sensitive subject.  But usually it’s just religious people.  And they don’t come across it very often.  Sometimes people complain if they’re in a country that doesn’t report much about pedophile priests, so they think I just made it all up out of nowhere, just to be cruel.  But really, I rarely get any complaints.  Most everything I hear from people is really very nice.

SM: How did Apocalypse Cartoons influence your life and what changes has this project brought at a personal level?

DP: It saved my life.  If nothing else, my head would have exploded from keeping everything in.  I’ve talked to lots of fascinating people from around the world.  I’ve traveled to interesting film festivals.  Overall, I feel like it’s grown my brain.  Creativity is an abstract problem solving skill.  It’s how I exercise.

SM: You have a lot of fans here, man. Any words for those out there watching your work?

DP: I love Romanians.  I don’t know why you like me so much, but you do and that’s good enough for me.  So thank you.  Please follow me on whatever social media platforms we can agree on.  I’ve got lots of plans for the future.

INTERVIU Hypno: Am muncit și muncesc mult. Talentului nu știu să-i dau o definiție.
The Kryptonite Sparks despre noul album, turneul naţional şi scena alternative
=
Bianca Muscalu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.