Știți concertele alea care după ce s-au terminat te simți cu totul altă persoană? Concertele alea care te fac să uiți te tine, să-ți aplaude plămânii când urli odată cu formația și rămâi fără suflu după o piesă? Concertele alea care te spală de păcate și uiți de faptul că probabil suntem singuri în Univers și planeta noastră plutește aiurea prin spațiu? Concertul celor de la KOL a fost fix opusul. La un moment dat, în timpul show-ului, mi-am adus aminte că am uitat să dau cu mopul pe hol acasă.kol2
Să o luăm cu începutul.

Sâmbătă seară au concertat Kings of Leon. În deschiderea lor au fost DJ J The Funky Bear, Golan și LP. Orarul s-a respectat cu mare sfințenie și fiecare artist a urcat pe scenă la ora stabilită în program, inclusiv LP care la 19:30 a intrat cu primul acord de chitară pe scenă. Marea problemă la LP a fost, din punctul meu de vedere, faptul că ecranele de pe scenă (și așa mari cât un televizor de spital)  nu au transmis absolut nimic. Adicălea, toți oamenii care nu și-au permis să dea 500 de lei la VIP să respire același aer cu Laura, au văzut/bănuit că tipa aia creață de pe scenă o fi chiar solista. LP a cântat de nota 10, a avut ceva interacțiune cu publicul și la un moment dat a zis ceva de genul “Doing drugs is ok. Doing more drugs is even more ok“. Bine, Lăurel, cum zici tu. Undeva, între piesele de pe final a exclamat un “Bucharest ” și cam atât.  A cântat la un moment dat și Lost on you , singura piesă pe care o știam cu toții cap-coadă și la care ne-am entuziasmat unitar.kings-of-leon-concert-bucuresti-17-7859-800x533Băieții de la KOL au ridicat cortina la fix (pe ceas) 21:15. Au început cu piesa Over și abia după a treia piesă au spus pe un ton răgușit și grav: “Kings of Leon“. M-am aplaudat și felicitat mental că n-am și n-au greșit concertul. De data aceasta, ecranelor le-a fost găsită o utilitate: au proiectat ce se întâmpla live pe scenă, unele piese având animații drăguțe și colorate. Show-ul de o oră și 45 de minute a mai smuls câteva cuvinte de la artiști: “Do you wanna have some fun ” și un “How are you tonight?“. În rest au mai zis un ”Thank you Bucharest, promise we will come back” și cam atât. Personal, chiar mi-aș fi dorit ceva mai multă interacțiune cu publicul din partea lor. Că tot am ajuns la public, cu excepția unui individ care tot încerca să anime atmosfera cu un laser propriu verde, toți ceilalți am aprins lanternele telefoanelor, am țipat și cântat cât ne-au ținut plămânii și am sorbit fiecare acord al Regilor. Sonorizarea a fost on point atât pentru cei de jos cât și pentru lojele mai îndepărtate.

Per total show-ul a fost drăguț, dar nu wow.kol1Organizarea, în schimb, a lăsat de dorit. Începând cu faptul că nu puteai achiziționa mai puțin de 4 jetoane separat (1 jeton = 7, 5 lei), iar cozile la băutură și la toalete erau apocaliptice, cei care s-au ocupat de pază și protecție nu au fost foarte comunicativi. La un moment dat, încercând să găsesc un agent  de pază căruia să-i explic problema mea, am fost nevoită să stau și acolo la coadă deoarece mai erau trei persoane înaintea mea care aveau fix aceeași problemă ca a mea. Pe scurt, problema pentru mulți a fost faptul că nu aveai voie să urci prin anumite puncte pe scaunele din lojele superioare – cu toate că brățara îți permitea – și trebuia să înconjuri juma’ de stadion ca să ajungi sus. Practic, în loc de 30 de secunde cât ți-ar fi luat să treci de paznicul X până la locul Y, trebuia să înconjuri 15 minute prin mulțime ca să ajungi tot la locul Y. Am menționat până acum că show-ul a fost organizat în colaborare cu Primăria Municipiului București?

În concluzie, show-ul celor de la Kings of Leon a fost …. Cu toate că până-n ultima secundă toată lumea a așteptat un bis sau măcar alte două – trei vorbe de dus, înainte de a părăsi scena, formația le-a dăruit fanilor din primele rânduri un set de bețe de tobe și o pană de chitară. Și așa am plecat spre case, cu ultima piesa a serii Waste a moment undeva în fundalul minții pe replay.

Surse foto: www.infomusic.ro

Untold 2017: real life fantasy
We are like love songs - Concert Kings of Leon
=