Dacă eşti fan al serialelor Vikings sau Game of Thrones, asta e pentru tine! La sfârşitul lunii martie se anunţă apariţia episodului pilot al primului serial-istoric românesc din România: “GETAE“. DA, şi noi putem avea propriul nostru serial mişto în genul celor amintite mai sus.

razboinicii-11a

Sursă foto : www.serialgeti.ro

 

Povestea începe în anul 80 e.n, într-o  zonă subcarpatică ce este locuită de tribul getic condus de Zuras şi cei trei fii ai săi: Brassus, Davos şi Vezina. După moartea lui Zuras, conduşi de băiatul cel mai mare al acestuia Brassus neînfricatul, războinicii geţi jefuiesc un trid de Buridavensi şi dau de o comoară fabuloasă de aur şi agint.

razboinicii-3

Sursă foto : www.serialgeti.ro

“Marea pradă” a geţilor ajunge la urechile regelui Duras şi a sprijinului său Diurpaneus. Urmează o campanie condusă de cei doi impreună cu mezinul Vezina împotriva guvernatorului roman al Moesiei, Oppius Sabinus, în iarna lui 85/86.

razboinicii-5

Sursă foto: www.serialgeti.ro

În primul sezon se atinge apogeul prin lupta de la Tapae din anul 87, unde Legiunea a V-a Aludae, condusa de Cornelius Fuscus (un comandant roman) este măcelărită. Odătă cu victoria împotriva romanilor, Dacii lui Diupaneus ( mai târziu marele rege Decebalus aka “cel puternic” sau “cel viteaz”) obţin pacea mult dorită din partea împăratului Domitianus.

razboinicii-2

Sursă foto : www.serialgeti.ro

Dintr-un interviu luat regizorului şi scenaristului Florin Anghel aflam că nu este prima incercare a acestuia pentru un film/serial istoric la noi în ţară, primul fiind un lungmetraj bazat pe Basarab I numit: Dinastia Basarabilor – Posada 1330 dar nu s-a concretizat niciodată. Serialul nu are un buget, ci fiecare din echipă contribuie cum si cu cât poate. Florin Anghel susţinea că “am scris scenariu cât pentru 6 sezoane, dar vedem cât putem materializa din el”. Eu sper să reuşiţi să îl faceţi pe tot fiindca numai din trailer m-a atras, aşa că până la sfârşitul lunii martie voi sta cu urechile ciulite pentru a vedea episodul pilot. Voi?

Split
În aşteptarea T2 Trainspotting
=