După succesul expoziției de pantofi de la sfârșitul lunii septembrie, designer-ul Florin Dobre  își prezintă noua colecție S/S 2016 ready to wear denumită “Sbornicul” sâmbătă, 14 noiembrie, orele 14.00 pe terasa mall-ului Promenada. (evenimentul se va desfășura în aer liber, vă rugăm să vă îmbrăcați adecvat condițiilor meteo).

Colecția Sbornicul – lucrarea minții, este modul inovator al designerului Florin Dobre de a mărturisi că ultima și adevărata evadare a minții și a sufletului este zborul înapoi acasă.
Odată cu maturizarea, aripile ni se înțelepțesc, piciorul de pe accelerație se îmblânzește, învățăm să mai „călcăm” și frâna, să fim stăpâni pe volanul sufletului nostru și să îl conducem spre noi zări, pe „calea cea veșnică”, nelăsându-l să mai plutească în derivă.

FlorinDobreS.S2016-SBORNICUL

Florin Dobre a ales să își îndrepte „zborul” atenției spre autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea și frumusețea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai, în cadrul căruia suntem cu toții, mici cobai. Nu vrem să mai pedalăm în gol, vrem să zburăm…
Colecția Sbornicul reprezintă o călătorie spre origini, în care designerul pășește pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.

Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci. Aceștia sunt singurii reprezentați cu portul lor pe columna lui Traian. Acest fond stămoșesc care, în multe forme, a rezistat până astăzi, se regăsește în colecția lui Florin. Designerul imaginează propulsarea lui, cu putere, spre viitor.

Materialele folosite sunt produse de fosta fabrică Dorobanțul, care, din păcate, după 129 de ani de la nașterea sa, în 1886, a decedat în anul „de grație” 2015, în luna noiembrie. Materialele au designul unicat, însă, de această dată, de nereprodus. Stofa, lâna, bumbacul și inul fac parte și de această dată din colecție, tăiate în clasicul croitorilor, „întinerite” de linia designerului și personalizate printr-un styling puternic, ca, de altfel, toate colecțiile anterioare.

Muzica, aleasă din cel mai adânc sentiment, îmbină, de asemenea, cu mult curaj tradiționalul cu contemporanul și clasicul printr-o măiestrie a unuia dintre cei mai buni muzicieni din România, Burcea Alexandru ( GOLAN ).

Noi așteptăm cu nerăbdare noua colecție și sperăm ca vremea bună din ultimele zile să fie prezentă și sâmbătă.

Facebook: https://www.facebook.com/events/525449200954469/

 

Lumea e a mea şi Cel ales, premiate la festivaluri de film internaţionale
Primele nume confirmate la Electric Castle 2016
=
Alex Coțofană

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.