În perioada 7-10 septembrie are loc cea de-a treia ediție aniversară a Festivalului Ambasadelor, cu tema ONE World. Evenimentul multicultural va avea loc la Grand Hotel du Boulevard (expoziții de artă etnografică și conferințe inspiraționale), Cinema PRO (proiecții de filme artistice și documentare din peste 15 țări) și Parcul Titan (World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music şi dansuri din toate colţurile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii și workshop-uri multiculturale şi degustări de preparate culinare din peste 10 bucătării tradiționale). Spectacolele de muzică și dans vor prezenta influențe din India, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Pakistan, Armenia, China și România. Festivalul își propune să ofere publicului un mod dinamic de a experimenta diferite forme de cultură și civilizație reprezentate în România de ambasade, institute culturale, minorități și asociații etnice, dar și de organizații internaționale. Un element de noutate îl va constitui expoziția centrală comună la care vor participa 40 de țări, reunite sub conceptul de Costumele lumii – meșteșugul care leagă civilizațiile.festivalul ambasadelor3Programul General al Festivalului Ambasadelor ONE World 2017:
Grand Hotel du Boulevard: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 21, intersecție cu Calea Victoriei, 7-10 septembrie, program pentru public între orele 11:00-21:00. Intrare Liberă.
– Expoziții de artă textilă, artizanat și patrimoniu cultural internațional dedicate panoramei culturale tradiționale și contemporane și prezentate prin participarea a peste 40 de țări, care vorbesc despre subiecte, oameni și locuri din aceaste zone.
– Conferințe ce vor avea loc în zilele de 8 și 9 septembrie: speakeri cu poveşti captivante vor fi prezenţi în faţa publicului invitat pentru a-şi împărţi cunoştinţele, experienţele şi sfaturile lor, luând contact cu o arie extinsă de activităţi din domeniul multiculturalismului. Printre acestea amintim de conferința ce va avea loc în data de 9 septembrie, ora 11:00, organizată alături de Institutul European din România, cu tema Europa – Connecting Cultures: diversitatea culturală de la trend – setter la un copil problemă, la care vor participa cu intervenții oficiali și experți din administrația publică, reprezentanți ai mediului academic și cultural, ai societății civile, mass-media etc.
Cinema PRO: Bulevardul I. C. Brătianu nr. 6, 7-10 septembrie, program între orele 12:00-22:00. Intrare Liberă.
Peste 20 de proiecţii cinematografice cu poveşti puternice și autentice ce îi vor invita pe spectatori într-o călătorie fără precedent în aspectele identitare specifice țărilor și culturilor participante.
Parcul Titan: intrarea din Bulevardul Liviu Rebreanu, cu globul lumii, program 9-10 septembrie, între orele 13:00-22:00. Intrarea Liberă.
World Bazaar & Shows: standuri expoziționale, program artistic de World Music și dansuri tradiționale într-un program efervescent și exotic, plin de culoare și ritm și diverse workshop-uri și ateliere multiculturale, meșteșugari și artizani, food court de gastronomie tradițională a peste 10 bucătării internaționale. Festivalul se va încheia pe data de 10 septembrie, cu un concert de electro – fusion cu puternice accente tradiționale maramureșene și africane, oferit de The Deep Sound of Maramureș și guest artist Ikhaya Band.

Mai multe informaţii despre festival puteți găsi pe site-ul dedicat evenimentului și pe pagina de Facebook.

Zilele Nordului au ajuns la final
Zilele Nordului sunt în toi
=