Toată copilăria mi-au plăcut ouăle umplute făcute de bunica, iar mai apoi ouăle mamei așezate cu susu-n jos pe pat de maioneză și umplute cu pate. Mi se păreau niște bijuterii delicioase de care nu m-aș fi despărțit o viață-ntreagă și cred că dacă mi-aș fi aflat obiceiurile din farfurie de peste ani, m-aș fi crucit și și aș fi jurat pe roșu că n-am cum să fiu eu asta, astăzi.

Nu am mai pus gram de dinte pe așa ceva de ani buni și nici că aș mai fi gustat, dar, mai mult de dragul musafirilor de la masa de Crăciun decât pentru gușa mea pofticioasă, am căutat să găsesc un compromis care să nu se scalde în băi de maioneză, că din aia a avut salata non boeuf cu nemiluita și să pară apetisant și pentru consumatorul ocazional de ouă, adică eu. Unde mai pun că s-a dovedit a fi un aperitiv gustos, mult mai puțin sănătos decât tovarășul cu pate și maioneză și foarte ușor și rapid de preparat.

Ingrediente:

6 ouă, fierte tari

2 legături pătrunjel, tocat

o ceașcă brânză (eu am folosit telemea de capră și brânză albastră)

1 ceapă roșie, cuburi

6 căței usturoi, zdrobiți și tocați

ulei de măsline extravirgin cu nemiluita

o mână semințe crude de dovleac, decojite și hidratate

sare de mare după gust

fulgi chilli

http://beatricesauvage.wordpress.com/2014/01/22/fauna-oua-umplute-cu-pesto-de-patrunjel/

FAUNA: Plăcintă irlandeză cu ciuperci de pădure, linte și morcov
FAUNA: Wintertime red cabbage with apples and raisins
=
Mădălin Chirilă

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.