Export to PDF | Export to DOC

Unele lucruri cresc în valoare odată cu timpul. Altele doar îmbătrânesc. Am putea spune același lucru și despre oameni, dar și despre muzică.  Fiecare dintre noi are un număr de piese/albume ce reprezintă soundtrack-ul unei perioade importante din viața noastră. Uneori, piesele continuă să fie relevante pentru noi chiar și în prezent, alte dăți te ajută doar să-ți amintești de un anumit moment.

Am ascultat prima dată Fall Out Boy undeva în 2006, în încercarea de a-mi extinde playlistul care la vremea aceea  era plin de Blink 182, Green Day și mult alt pop-punk . Am început cu „Sugar, We’re Going Down”, ce m-a captivat de la primele acorduri. Apoi am descoperit albumul “From Under the Cork Tree”, pe care încă îl ascult de la cap la coadă ocazional.

“From Under the Cork Tree”, lansat în mai 2005, a debutat pe locul 9 în Billboard Top 200, iar până în ziua de astăzi s-a vandut în peste 3 milioane de exemplare în toata lumea. Albumul reușește să îmbine rădăcinile pop-punk și hardcore ale trupei cu versurile tăioase și ambigue scrise de Pete Wentz creând astfel piesele catchy pentru care au devenit cunoscuți. Popularitatea single-urilor Dance Dance și Sugar au propulsat trupa din Chicago către recunoașterea internațională, reușind însă în același timp să păstreze fanii mai vechi. Deși Fall Out Boy au devenit mult mai faimoși odată cu lansarea următoarelor albume ce prezintă un sound mult mai variat, doar Folie a Deux (2008) reușește în unele părți să se bucure de cursivitatea ce face din “From Under the Cork Tree” unul dintre cele mai bune albume ale anilor 2000.

10 ani mai tarziu, impactul albumului este în continuare foarte relevant.  Ne oferă o viziune asupra culturii muzicale din perioada respectivă și reușește să se depărteze de celelalte lansări pop-punk ale vremii, dar fără a-și îngădui prea multe. De asemenea, albumul marcheaza transformarea lui Patrick Stump într-unul dintre cei mai buni compozitori și a reușit să inspire multe trupe din ziua de astăzi, printre care All Time Low, You Me at Six si Twenty One Pilots.

Fall Out Boy este în continuare una dintre cele mai cunoscute trupe din lumea întreaga. Ultimele două albume au debutat pe locul 1 în Billboard Top 200, iar lead-single-ul „Centuries” de pe albumul American Beauty/ American Psycho (2015) a fost vândut în peste 3 milioane de exemplare doar în Statele Unite.

Este foarte greu de crezut c-o să mai auzim de la trupă un album in genul “From Under The Cork Tree”, dar asta și pentru că marii artiști au tendința să nu se repete, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care Fall out Boy sunt în continuare una din trupele relevante din ziua de astăzi.

Oamenii, festivalul și hainele
Cu și despre Superstar-uri
=
Alex Coțofană

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.