Luni, 8 februarie, în Sala de Expoziții Constantin Brâncuși a Palatului Parlamentului, începând cu ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziţiei “Pictură/2015“,  ce va cuprinde opere ale pictorului Eugen Raportoru.

tablou_27

Cine este Eugen Raportoru?

Un pictor român ce a reuşit să-şi câştige renume pe scena artei plastice autohtone, dar şi peste hotare. Acesta a fost Laureat în 2011 cu Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici. Participant pe scena artei încă din copilărie, acesta a câştigat 40 de ani experienţă, 40 de ani în care a reuşit să se facă remarcat la nivel internaţional, lucrările acestuia ajungând până la Vatican. Un adevărat martor al istoriei Bucureştiului, însă nu a celei senzaţionale şi luminoase pe care o puteţi vedea astăzi la televizor, ci a celei obscure, anonime, acesta realizând picturi despre mahalalele Bucureştiului, despre arhitectura şi starea de paragină a acestora.

Cu sfiiciunea unei sensibilități ce nu are nevoie de biciul șocurilor senzoriale spre a intra în rezonanță, Eugen Raportoru se apropie de locurile și aspectele umile, anonime ale existenței noastre, dezvăluindu-le poezia, blânda prezență și învățându-ne să descoperim cu ochii sufletului. Case dărăpănate, calcane cenușii, străzi lăturalnice, flori obosite de o scurtă dar solicitantă existență decorativă, dobândesc pe pânzele sale o nouă ființă a cărei căldură și semnificație nu ne mai lasă indiferenți.” – Victor Ernest Mașek, Un pictor suprinzător (Libertatea, 1992)

În cadrul expoziţiei de la Palatul Parlamentului veţi avea ocazia să admiraţi peste 80 de pânze create de Eugen Raportoru. Toate acestea vor avea dimensiuni mari şi vor prezenta Bucureştiul cum probabil nu l-aţi mai văzut.

Casa+cu+etaj

De asemenea, tot în cadrul expoziţiei de la “Pictură/2015“, veţi putea vedea cea mai recentă lucrare a pictorului. Un mastodont cu o lungime de trei metri şi o înălţime de nouă metri, această pânză vă prezintă Veneţia prin ochii artistului.

 

Expoziția va fi deschisă între 08-29 Februarie, de luni până vineri, între orele 10:00-17:00.

Jazz in church a ajuns la a patra ediţie
Primii artişti confirmaţi la Summer Well 2016
=
Robert Gugonatu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.