Partea cea mai proasta atunci cand scrii o recenzie de festival e starea aia care vine la pachet si te copleseste, gen: Ba, ce tare a fost chestia aia sau mama, ce n-as da sa mai fie din nou joi. Ati prins ideea, mai ales daca va numărați printre cei 210.000 de participanți la Neversea,  cu siguranță vizualizați  și voi toate clipele alea frumoase, despre care o să mai vorbim cel puțin o săptămână de acum încolo. Pentru cei mai norocoși dintre noi însă, există UNTOLD dupa NEVERSEA, așa că gata cu nostalgia, facem recapitulare pentru cine vrea să știe.N8dN1CCQPrima zi de festival am putea-o denumi generic Recunoașterea. Pentru cine a participat la prima ediție Neversea, partea asta a fost despre schimbări și noutăți. Vorbesc despre activități și despre nenumăratele zone de chill-uiala, dar și despre aspectul scenelor, în special impresionanta The Gateway, care ne-a cam lăsat cu gura căscata.  Pentru începători, explorarea plajei probabil că a fost cu mult mai interesantă, dat fiind faptul că ei nu au avut termen de comparație. Pe zi a cam plouat, dar nu s-a făcut o drama din asta. Cine a venit sa se distreze, nu a prea ținut cont de un asemenea detaliu, drept urmare numărul impresionant de oameni care au vibrat pe piesele lui Alle Farben, Lucas&Steve sau Alan Walker. Cel mai așteptat artist din prima seară a fost dj-ul HARDWELL, care s-a declarat încântat că s-a reîntors în România.

Este pentru prima dată când vin la festivalul de aici, de la malul Mării Negre, însă vin în fiecare an la unul dintre festivalurile mele preferate, UNTOLD. România știe să se distreze, iar publicul de aici este extraordinar.

fpHVt8OA Știu că mulți dintre voi nu ați putut ajunge joi (din statistici, nu am eu vreo superputere), așa că Recunoașterea a început vineri,  atunci când vremea a fost mult mai prietenoasă și artiștii au fost mai renumiți (no offence): Jonas Blue, Red Foo, Galantis, dar și Steve Angello, care la prima sa ediție Neversea s-a arătat impresionat de căldura și energia fanilor din România:

A fost incredibil! M-am simțit extraordinar pe scenă. Abia aștept să mă reîntorc și sper să fiu primit cu aceeași căldură și energie pozitivă cu care am fost primit în această seară. Știam că publicul din România știe să se distreze, dar în această seară mi-au depășit toate așteptările.

CiMXki8QFinalul lui Aloe Blacc, vocea hitului Wake me up a legendarului AVICII , unul dintre cei trei membri fondatori ai binecunoscutei trupe Swedish House Mafia, ne-a făcut pe mulți  dintre noi să oftăm.

Am avut onoarea și plăcerea să lucrez cu unul dintre cei mai mari producători de muzică dance pe care i-am întâlnit vreodată, cu care am intrat în studio și cu care am lucrat la un cântec pe care să-l dăruim lumii. Împreună am dăruit ceva lumii. Astăzi, singura viață pe care vreau să o celebrăm este a producatorului cu care am compus următoarea piesa, Tim Bergling, cunoscut și ca Avicii.

Pe cei mai rezistenți dintre noi, cel de-al doilea răsărit la malul Mării Negre ne-a găsit dansând pe ritmurile lui Aron Chupa.TnB13T-wGândindu-mă la ziua 3, primul lucru care îmi vine în minte e: Romania, I’m home! A făcut ce-a făcut olandezul NOSTRU și ne-a cucerit, de am stat iar 5 ore în fașa scenei.

Vin în România din 2003 și într-adevăr am creat o legătură specială cu publicul de aici. Pot să spun că mă simt acasă când ajung în România și de fiecare dată mă întorc cu mare, mare drag aici. Aș veni și pe gratis doar să simt căldura publicului de aici – Armin van Buuren.

Duamneee, ce cuvinte minunate. Și eu te asigur, Armin, că aș veni și pe gratis la show-urile tale!L4gZbUJgȘi pe John Newman l-ați cam așteptat, recunoașteți! V-am văzut eu cum erați în delir când  a coborât de pe scenă.

Oamenii sunt minunați în România. Revin de fiecare dată cu mare plăcere pentru că publicul aici are o energie aparte, pe care am simțit-o din prima clipă. Abia aștept să revin.

Mă, da noi chiar suntem faini!

Cine s-a dezlipit de Main Stage sâmbătă i-a văzut și pe Premiesku, Priku, AME DJ, Macanache, Paraziții, Dope D.O.D, Chase & Status, Jan Blomquist și Viken Arman. Vă știți voi care-ați fost!sV1yv5yQDuminica e prin definiție o zi melancolică pentru că știi că e gata weekend-ul și, implicit, distracția. Insa când ești la un festival și simți că mai e atât de putin până să te întorci acasă, e cu atât mai nasol. Dar pana la urmă lași gândul ăsta deoparte și te distrezi mai tare decât ai făcut-o înainte, așa, în ciudă! Pe Axwell&Ingrosso i-ați mai văzut (poate) în România, dar tot nu nu vi s-a luat de More than you know. Ok, recunosc că și eu am fredonat putin…

THE SCRIPT, însă, au venit pentru prima oară în România și nu oricum, cu mult bun simț, domnule!

Este pentru prima dată când venim în România și ne pare extrem de rău că nu am făcut-o până acum. Înainte să ajungem aici, am urmărit pe social media postările altor artiști din festival și nu ne vedea să credem câtă lume ne așteaptă. Am găsit un public incredibil și ne-am simțit minunat pe scenă, dar și alături de fani. Promitem că vom reveni cât de curând.

Ei bine, promisiunea e promisiune!

Cât despre finalul Neversea….a fost cu siguranță unul delicios, la propriu, mulțumită lui Steve Aoki, artistul care are mereu un tort în mânecă. Sau 12, după caz. Hai ca îmi plouă în gură!xj0-e_pw

 

 

AWAKE lansează biletele de o zi
LINE-UP-UL UNTOLD 2018 ESTE COMPLETAT DE ÎNCĂ 130 DE ARTIȘTI
=