Acum că a trecut şi celebra zi a bomboanelor în formă de inimă, a cinelor ce se desfată ele cu jumătate din salariul tău, a buchetelor de flori cumpărate de pe Colentina şi a distrugerii lenjeriei, este timpul să raţionalizăm un pic. Are parte generaţia noastră de suficient sex? Are nevoie generaţia noastră de mai mult sex?

Pentru că suntem în perioada de aur a “online dating-ului”, iar aproape orice om are acces la o gamă uriaşă de persoane ce ar putea stârni interese romantice sau carnale, este mult mai uşor să ajungi în aşternuturile altei persoane faţă de acum 20 de ani. Poate faţă şi de acum 10 ani. Acum poţi căuta o relaţie, dar în special sex pe: Facebook, Tinder, Badoo, la dracu’ chiar şi pe Omegle. Iar dacă ar fi să ne gândim la sex ca la o afacere, atunci totul devine un pic mai clar. Şi hai să nu ne minţim, de mult sunt apuse vremurile romantismului şi a dragostei prin păduri desculţi. Nu insinuez că nu mai există, ci doar nu mai este vremea ei. O să dau din nou ca exemplu Tinderul pentru că mi se pare fascinant într-o măsură. Dacă nu ştiţi ce este minunea asta şi ce face, Tinder este o aplicaţie ce vă permite să navigaţi printr-o mare de persoane ce se află în vecinătatea ta. După ce îţi creezi contul, efectiv îţi vor apărea persoane ce corespund criteriilor tale de căutare, apoi judecându-le doar după pozele şi eventual o descriere ce este de obicei prea succintă sau prea abstractă pentru a o lua în considerare, puteţi să glisaţi profilul persoanei spre dreapta, dacă aveţi o anumită atracţie faţă de aceasta, sau spre stânga dacă vi se pare că este respingătoare sau nu corespunde cu criteriile voastre de selecţie sexuale. Dacă tu ai ales o persoană, ai glisat spre dreapta şi cealaltă persoană face la fel, then it’s a match! Conform “chimiei” Tinder, voi doi chiar vă potriviţi. Asta nu era o melodie de rahat? În fine. Dacă vă potriviţi atunci puteţi începe să vorbiţi, să stabiliţi locul şi ora şi metoda contraceptivă pe care urmează să o folosiţi. Cum vi se pare asta? Ei bine, în opinia mea este ca şi cum ai merge la cumpăraturi. Nu-ţi place ceva? Te uiţi la următorul produs. Repeţi procedeul până găseşti ceva ce îţi atrage privirea, iar dacă ai suficienţi bani îl cumperi. Nu, nu îţi trebuie bani ca să convingi oamenii de pe Tinder să vă vedeţi la niţel “Netflix and Chill”, dar ai nevoie de o altă monedă de schimb. De capital sexual. Din moment ce aplicaţia îţi permite să judeci o persoană după felul în care arată, iar numărul persoanelor este destul de mare, atunci îţi permiţi să fii pe cât de selectiv vrei, aşa că vei alege doar persoanele care ţi se par atractive vizual. Nu spune că nu. Nici tu n-o crezi. Mai adaugă la asta puţin Facebook, reclame unde producătorii folosesc sexul ca să vândă şi pâine, prostituţia fiind legalizată în câteva ţări şi ai să realizezi că sexul este o unealtă de marketing mai puternică ca niciodată. Nu e de mirare că sexul este trimis să stea cu “leproşii” şi este etichetat ca o afacere foarte des şi nu ca plăcere.

qld-fig-brothel-6-jan-1883

Dr. Catherine Hakim, autoare şi sociolog, cere ca industria sexului din Marea Britanie ce se apropie de 4 miliarde de lire sterline să fie complet legalizată, considerân că “cererea bărbaţilor pentru sex nu se va opri niciodată.” Vânzarea de sex în Marea Britanie este legalizată, dar implicarea unui terţ nu este legală. Propunerea doctorului Catherine se bazează pe convingerea ei că împuternicirea femeii a condus la un deficit a sexului pe care îl fac bărbaţii, insinuând astfel că o femeie nu primeşte nimic în momentul acela, iar că singura şansă pe care o au bărbaţii de a face sex fără alte compromisuri este să plătească o prostituată. Personal, cred că asta este cel mai prost motiv pentru a legaliza prostituţia, existând motive mult mai bune de atât ca: asigurarea protecţiei celor ce prestează în această meseriei şi a clienţilor, oprirea abandonurilor şi a situaţiei de rahat a multor copiii nedoriţi ce provin din cauza ineficienţiei metodelor contraceptive pe care ţi le oferă proxenetul tipic sau mai bine spus prin inexistenţa acestora. De asemenea nu cred că feminismul a ajuns la nivelul în care să oprească bărbaţii din a penetra alte persoane doar pentru că: “bărbaţii îs de căcat, prietena mea obeză nu a fost f*tută de Brad Pitt, iar din cauza asta n-o să fac sex cu nimeni”. Realitatea este mult mai diferită.

2

Cum rămâne cu deficitul? Dacă ar fi să aplicăm logica simplă, din moment ce în ziua de astăzi este mult mai uşor să cauţi posibili parteneri având la dispoziţie o varietate mare de aplicaţii în mediul online, ar trebui să ajungem la concluzia că: este mult mai uşor să faci sex acum decât era acum 60 de ani. Şi într-adevăr este. Nu că aş fi fost în viaţă în perioada aceea (dormeam în sicriul meu, aşteptând să fiu dezlănţuit din nou pentru a seca virginele de sânge, hăhăhăhă.nu), dar asta nu înseamnă că avem neapărat parte de mai mult sex. Haideţi să punem problema în felul următor: dacă ceva este mai uşor de procurat, atunci persoanele ce încearcă să obţină acest produs pot fi mult mai selective. Acum având acces la marea gradină de vaginuri şi penisuri prin câteva apăsări de buton, poţi fi mult mai selectiv faţă de persoanele pe care vrei să le bagi în pat, pe masă sau în beci.

FACEM MAI PUTIN SEX SAU NU, BĂ?”

Deşi sunt mai multe motive pentru o persoană pentru a nu reuşi să facă sex gratuit decât pur pubian au majoritatea oamenilor acum (not that that’s a bad thing), sunt aproape la fel de multe metode pentru a face sex fără a fi nevoit să plăteşti o prostituată. Întreabă pe cineva dacă nu vrea să mergeţi la o întâlnire, întreabă-ţi un/o prieten/ă dacă nu vreţi să adăugaţi beneficii relaţiei voastre, pune anestezic pe o batistă. (don’t do that)

Poate dacă nu am mai trata sexul ca o chestie atât de supra analizată şi frivolă, poate atunci am avea cu toţii mai multă parte de el.  Cred că termenul că dacă folosim mult termenul de deficit de sex va deveni o realitate la un moment dat.

 

Ahhhh, nu mai am chef acum.

 

 

Dezordine= Creativitate?
Ce începe cu D și se termină cu K?
=
Robert Gugonatu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.