Dracula Film Festival și-a propus să șocheze, să uimească și să încânte cu cele șase scurtmetraje străine selectate pentru cea de-a treia ediție, care va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie, la Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinema One, Cinemateca Patria și Sala Patria.

DFF 2015

Cele șase scurtmetraje care concurează pentru trofeul Little Dracula sunt: Yayos, Thorn, Inner World, Zugar Zombie, Ghost Train, Maria.

În filmul spaniol Yayos, în regia lui Roberto San Sebastian, un nepot își suspectează bunicul veșnic tânăr de lucruri necurate. Thorn este un film japonez regizat de Soichi Umezawa, în care o mamă încearcă să afle ce s-a întâmplat cu fiul ei adolescent. Inner World vine din Grecia și prezintă obscenitatea capitulării în fața presiunilor celorlalți. Zugar Zombie, în regia brazilianului Alexander Quezada, arată cum merg lucrurile în America Latină. În Ghost Train, regizorul irlandez, Lee Cronin, prezintă doi frați care își fac confesiuni despre dispariția dubioasă a unui prieten. Filmul portughez Maria, în regia lui Guilherme Danieleste, introduce o adolescentă cu nevoi speciale, sângeroase.

Juriul competiției de scurtmetraj internațional este alcătuit din: Marta Anaïs García Hermosilla, artist plastic și selecționera festivalului Cryptshow din Spania, monteur-ul Eugen Kelemen și criticul de film Sebastian Ceolca.

Liza_a_rokatunder_Balsai Moni_Schmied_Zoltan

Din competiția de scurtmetrajelor românești fac parte cinci filme. Închiriez mansardă, rog seriozitate este o comedie neagră în regia lui Sorin Tănase și prezintă, printre altele, incidente care pot schimba radical destinul tuturor celor implicați într-un deces cu cauze dubioase. În Black Friday (regia: Roxana Stroe) cetățenii încep să cadă secerați prin parcarea din spatele blocului, eveniment ce se petrece în perioada Republicii Socialiste România. Animația Omulan! a lui Matei Branea îl aduce publicului pe omulețul mucalit, pragmatic și aventurier, care pleacă prin cosmos în căutarea divinității. Vacanță la țară este o dramă despre sfârșitul copilăriei a doi adolescenți, regizată de Andrei Tănase. În scurtmetrajul În ataș (regia: Mircea Bobîna) se remarcă soldatul din Republica Moldova, recent întors din Afganistan, care trebuie să-și pună ordine în viață și să-și ajute fostul camarad de arme, internat de autoritățile sovietice într-un ospiciu.

Filmele vor fi jurizate de către criticul de film Andrei Șendrea, Ana Nicolau, director general al editurii Nemira, și bloggerul Ovidiu Eftimie.

Idila-film-stills_1.2.45

Ziua Twin Peaks va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, la Cinemateca Patria din Brașov. În cadrul acestui maraton, începând cu ora 17.00, vor fi difuzate patru dintre cele mai reprezentative episoade: Twin Peaks: Northwest Passage, Twin Peaks: Lonely Soul, Twin Peaks: Arbitrary Law și Beyond Life and Death.

Dracula Film Festival este un festival competițional în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.

Dracula Film Festival are loc anual, în luna octombrie, în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.

Sneakers and Burgers pe 27 Septembrie
Sicario: Asasinul (Recenzie)
=
Anca Olteanu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.