”Comoara”, un film regizat de Corneliu Porumboiu și ”Un etaj mai jos” de Radu Muntean vor fi prezentate, în premieră, în cadrul secțiunii ”Un certain regard” a celei de-a 68-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 13 și 24 mai, anunță site-ul agerpres.ro.

“Un Certain Regard” este o secțiune a festivalului, paralelă competiției oficiale, care prezintă filme ce redau viziunea  cineaștilor din lumea întreagă. Anul acesta, juriul secțiunii este prezidat de actrița Isabella Rossellini, scrie site-ul menționat anterior.

comoara.adevarulSursa foto: adevarul.ro

Filmul ”Comoara” surprinde diversele situații prin care trec doi bărbați care încearcă să descopere o comoară. Scenariul îi aparține lui Corneliu Porumboiu, iar din distribuție fac parte Toma Cuzin (”Câinele Japonez”, ”Domnișoara Cristina”), Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei. Porumboiu este cunoscut pentru lungmetrajele ”A fost sau n-a fost?”, ”Polițist, adjectiv” și ”Când se lasă seara peste București sau metabolism”.

romanialibera.roSursa foto: romanialibera.ro

Scenariul lungmetrajului ”Un etaj mai jos” este scris de Radu Muntean, Răzvan Rădulescu și Alexandru Baciu. Distribuția îi include pe Teodor Corban și Iulian Postelnicu. ”Filmul prezintă dilema psihologică a unui martor la o crimă”, după cum scrie adevarul.ro. Radu Muntean este cunoscut pentru filmele ”Miercuri, după Crăciun”, ”Boogie” și ”Hârtia va fi albastră”.

Sursa foto cover: lemauvaiscoton.fr

FORUM FILM anunță lansarea filmului "RĂZBUNATORII: SUB SEMNUL LUI ULTRON", la cinema din 24 aprilie
Danny Collins (recenzie)
=
Anca Olteanu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.