Unul dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari din România, Mirela Diaconu, şi-a lansat, în cadrul “Romanian Fashion Philosophy”, cea mai recentă colecţie vestimentară, “Mata Hari”. Colecţia este un omagiu adus frumuseţii seducătoare a femeilor.

Acum că v-am spus asta, vă mai spun că Mirela a dedicat această colecție uneia dintre cele mai inteligente și misterioase femei din toate timpurile, după atâtea generații! La 99 de ani de la trecerea în neființă a dansatoarei devenite spion, legenda lui Mata Hari continuă să inspire şi să seducă.

Această inspirație s-a transformat în viziunea designerului de modă Mirela Diaconu într-o colecție ce simbolizează echilibrul fragil, sublim, seducător, dintre non-conformism și feminitate. Un Belle-Epoque adus în prezent, o eleganță fină precum rochia roșie cu drapaj fluid din mătase, dar puternică precum rochia ce se inspiră din kimono, cu borduri din piele, și decupaje la umeri. O frumusețe senzuală ca dabtela, eterică precum voalul moale, diafan, dar atât de bogată și expresivă, precum catifeaua.

Simbol al femeii libere, Mata Hari îşi lasă în amprenta in creatiile Mirelei Diaconu atât în ceea ce priveşte materialele şi culorile folosite (mov, verde-smarald, roşu, negru) dar şi în design, unde întâlnim lait-motivul colecţiei, rândunica, o pasăre călătoare, liberă, asemenea muzei ce a inspirat-o.

Dintotdeauna m-a fascinat Mata Hari, datorită legendelor apărute pe seama ei, datorită frumuseţii cu care a reuşit să seducă cei mai importanţi şi influenţi bărbaţi ai vremurilor sale, datorită inteligentei si feminităţii debordante. Pentru mine, cel mai important atu al unei femei este misterul, iar eu creez în acest spirit, pentru femeia elegantă, puternică si liberă”, declară Mirela Diaconu.

Must-buy: cizmele lungi, peste genunchi
=