Cine este Marius Constantin?
Marius Constantin este un freestyle skater profesionist din Slatina, Olt, căruia îi place să filmeze, să se dea în fiecare zi și să călătorească în lume pe la competiții internaționale reprezentând țara.

Ce reprezintă skate-ul în viața ta?
Skateboardingul pentru mine înseamnă autodisciplină, perfecționare, seriozitate, dedicare. Acest sport minunat este o fântana de sănătate pentru corpul și mintea mea. Nu m-aș vedea fără el, și sper să pot face asta până la 70 de ani.marius ct
Ce avantaje și dezavantaje implică acest sport?
Avantajele sunt mari. Poți călători în lume la competiții unde să cunoști o tonă de prieteni noi, te ține departe de anturajele și viciile rele. Te ține în formă. Îți dă un scop în viață și sentimental că gestul tău contribuie la ceva. Plus de asta, vei avea filmări cu tine făcând acest sport, să le arăți nepoților. Un dezavantaj de început îl reprezintă prețul destul de ridicat al echipamentelor. Până ajungi la un nivel destul de bun, durează câțiva ani și se investesc mulți bani.

Ai făcut vreun compromis? Sau ai face vreunul?
Compromis … aș putea spune că Marius Constantin la 30 de ani ar fi putut avea o familie, casă, copil, dar am ales acest sacrificiu dedicat sportului. Am vrut sa fiu cel mai bun în freestyle și să aduc onoare țării. Totul vine cu un cost, bineînțeles, dar trebuie să privești partea frumoasă a poveștii.

Care e satisfacția ta cea mai mare?
Aș putea spune că cea mai mare satisfacție a mea este chiar acum, fix în momentul ăsta îmi trăiesc visul. Sunt recunoscător pentru tot ce am în momentul de față.nt
Cum sprijini tu mișcarea asta?

Am sprijinit acest sport de la bun început cu tutoriale explicite pe youtube în limba română, împreună cu prietenii mei din Slatina Skate Crew, vizite prin alte orașe, vorbind cu toți copiii și explicându-le ce să își aleagă atunci când vor să se apuce de skate. De un an de zile de când am deschis și un skateshop fizic/online, iar acum pot ajuta și mai mult scena, aducând cele mai multe branduri de skate în țară, dar și componente de freestyle ce lipseau cu desăvârșire.
Fiind skater, am știut exact ce trebuie să vândă un skateshop și cum să se comporte cu clienții lui.

Cât de greu este să ai un shop fizic si online?

La început nu știam cât de multă birocrație implică și mi-a fost foarte greu să mă adaptez, dar acum pot spune că este mult mai ok. Trebuie doar să fii atent și serios în ceea ce faci, pentru că o firmă nu este ca sportul pe care-l practici. Skateboarding-ul nu are reguli, nu are antrenor, este un sport individual, în schimb firma are multe reguli pe care trebuie să le respecți, mai ales să le respecți la timp.Sursa: Facebook Nose&Tail
Cum ai ajuns să transformi pasiunea în sursă de venit?

Dacă nu făceam acele tutoriale și dacă nu ajutam o generație întreagă să se apuce de skate, sunt convins 100% că nu reușeam cu shop-ul. Toate vânzările mele vin din partea copiilor ce mă știau de pe youtube. Pot spune că atunci când ajuți, acel ajutor se va întoarce și pentru tine. Ăsta este secretul meu.

Cine te-a sprijinit în acest demers?

La fel ca la întrebarea anterioară, sprijinul cel mai mare a fost din partea clienților mei. Eu am început această afacere cu doar 1.500 euro.nose t

De ce ai ales să deschizi magazinul fizic în orașul tău natal și cum au perceput oamenii acest concept?
Mulți m-au întrebat de ce am ales Slatina pentru acest skate-shop fizic și nu un oraș mai mare: Craiova, București. Într-adevăr, aș fi avut mult mai multe vânzări în orașe mai mari, dar am vrut să fac asta pentru orașul meu, sa aibă un skate-shop și să demonstrez lumii că se poate și aici.

De ce crezi tu că merită o astfel de investiție pe scena urbană?
Slatina are nevoie de o creștere în domeniul culturii urbane deoarece noi aici în sud am fost mereu în urma la acest capitol, iar eu sunt acea persoană care o poate face. În viitorul apropiat așteptăm să fie gata și skate-park-ul, iar după urmează campionate naționale și internaționale făcute chiar aici la noi în orășelul nostru mic.nose tail

Ai încredere în noua generație de skateri? Cum vezi tu aceste transformări?
Generația nouă vine din urmă puternic, învață mult mai repede și se dă mult mai bine. Văd un viitor strălucit din punctul ăsta de vedere.

Ce sfaturi le dai celor care sunt la început de drum?
Ca sfat, pentru cei ce vor să se apuce de acest sport ar fi să se distreze atunci când se dau pe skate, acest aspect este cel mai important în skateboarding, restul vine pe parcurs.

Ce sfat ți-ai da ție acum?

Mie? Haha, să nu mă opresc din skate până nu ating 70 de ani.
locul 8 la profesionisti in canada

Surse foto: Marius Virgil Constantin
Nose&Tail Skateshop

Unde îl puteți urmări pe Marius și activitatea:
Shop
Instagram
Facebook shop
Facebook Marius
Canalul lui Marius personal de Youtube
Canal Nose&Tail de Youtube
Canal de Youtube Slatina Skate Crew

Sweet Damage Crew „Inspirația se găsește în orice”
Fall in black and gold by Laura Chiriță
=
  • Marius

    Un articol de nota 10+