Deși majoritatea asociem cafeaua cu trezitul de dimineață și oroarea plecării la muncă, iată că vine un eveniment ce se adresează celor ce iubesc cafeaua nu doar pentru că au nevoie de ea ca sa să poată sta pe picioare, ci pentru aromele și modul de servire a acesteia.

Barmaniada, cea mai importantă competiție de barteding, debutează în această primăvară cu etapele de barista, iar pentru a inaugura această competiție aceștia au pregătit un concurs iubitorilor de cafea și fotografie. Coffee Lovers Manifesto este un concurs de fotografie, ce servește cu scopul de aduce în atenția publicului general cultura cafelei de specialitate de pe meleagurile noastre. Vor fi prezentate altfel comunitățile iubitorilor de cafea, coffee shop-urile și care este rolul unui barista pe scena pasionaților de cofeină.

Coffee Lovers Manifesto

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie? Nimic mai simplu, dovedește că ești într-o relație specială cu aromele tale favorite de cafea, fă-le o poză și posteaz-o pe Instagram cu hashtagul #CoffeeLoversManifesto și adaugă la descriere ”Barmaniada2016”.  Pozele ce vor avea cât mai mult zvâc la creativitate și care vor relata experiența pe care o aveți cu o cană de cafea în fiecare dimineață, vor fi dezvăluite publicului pentru prima etapă de Barista, având astfel ocazia de a fi admirate de ochii pasionaților și cunăscătorilor. Pe lângă asta, toate fotografiile selecționate vor fi publicate într-o revistă specializată, ce va fi publicată de Barmaniada împreună cu coffee shop-urile de specialitate din țară.

Coffee Lovers Kit-Aeropress2_Manifesto

Dacă nu ești deja convins, sunt puse la bătaie și câteva premii. Aceste vor cuprinde un Coffee Lovers Kit – ce are în componență o râșniță și un AeroPress, o metodă de preparare a cafelei la brew; Workshop-uri special create pentru pasionații de cafea și cei care își prepară cafeaua acasă și Degustări de cafea – sesiuni de degustare (cupping-uri) cu o selecție de cafele exclusiviste.

Coffee Lovers Kit-Aeropress_Manifesto

Cafeaua de specialitate înseamnă, în primul rând, o comunitate fantastică de oameni, pe care îi uneşte un singur lucru: pasiunea pentru cafea. De la prăjitorul de cafea care cunoaşte în amănunt profilul bobului, la barista, cel care are grijă, zi de zi, ca preparatul din ceaşcă să dezvolte potenţialul de gust al cafelei cu care lucrează, până la pasionatul de cafea, acel curios care ştie să aprecieze gusturile autentice – toţi contribuie la dezvoltarea comunitaţii noastre. Suntem din ce în ce mai entuziasmaţi să aflăm poveştile tuturor şi să creştem împreună domeniul cafelei de specialitate în România. Anul acesta, ne dorim ca, prin intermediul Coffee Lovers Manifesto, Etapa de Barista să fie un eveniment dedicat nu numai excelenţei în cafea, ci şi comunităţii extraordinare formate în jurul acesteia.”, declară Mihai Panfil, organizator Barmaniada.

Sesiuni degustare cafea_Manifesto

Ce este de știut despre Barmaniada, etapa de Barista?

Barmaniada este cea mai importantă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor. Pe data de 31 mai, competiţia va aduce în faţa juriului şi publicului numeroşi profesionişti care vor demonstra atât o cunoaştere avansată a culturii cafelei, cât şi măiestrie în prepararea şi servirea acesteia. Competiţia se va încheia prin desemnarea câştigătorului titlului de Barmanul Anului 2016 în România.

 

SOLE & SHAPE a ajuns la a patra ediție
Opțiuni de cazare la UNTOLD Festival 2016
=
Robert Gugonatu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.