Dacă nu ești prea familiar cu zona capitalei, dacă ești student sau te-ai mutat recent, m-am gândit să îți fac munca mai ușoară și să prezint o listă cu locuri de neratat în grandiosul București. Trebuie să știi încă de la început că agitația și aglomerația vin la pachet cu oamenii nervoși sau morocănoși, așa că să nu te sperii prea tare. Poate părea copleșitor la prima vedere un astfel de ansamblu, dar nu acorda prea multă atenție acestor aspecte și încearcă să te focusezi pe calitățile oferite de acest oraș. Primul lucru care te interesează este evident un loc unde să mănânci și/sau să bei ceva. Din nou trebuie să te avertizez că prețurile nu vor fi mereu mici, dacă vrei totuși să nu stai într-o dugheană dubioasă, ci undeva relaxat. Aș fi zis că gusturile nu se discută, dar hei? Fix asta facem acum.
Disclaimer: ordinea locațiilor este total aleatorie, nu este realizat niciun sondaj, top, ci doar o listă cu locuri pe care eu le consider bune de văzut.

1. Control Club este dacă vrei locul care îndeplinește mai multe funcții. Este și terasă, și club, poți să și mânânci (în aceeași clădire Alt Shift). Arată foarte drăguț, muzica e bună, e și în centru, ce mai vrei? Au tot felul de evenimente, band-uri live, super dj și alte evenimente de genul. Unde mai pui că marțea băutura este la jumătate de preț(după orele 22.00),deși e cam aglomerat, merită încercată și o seară de marți în Control.
control
Douglas dare invisble
Surse foto facebook Control Club

2. Dacă vrei doar să bei ceva și să te simți la înălțime (la propriu), poți încerca sky-bar-urile fără pretenții, unde atmosfera este una super chill, iar priveliștea pe măsură. Recomand Pura Vida Sky&Bar. Locația este în centrul vechi, una foarte bună, care te va pune în mișcare(serios îți spun). Aflat la ultimul etaj al hostel-ului cu același nume, ca să ajungi tocmai pe acoperiș ai de urcat destule trepte, dar va merita fiecare efort. Din păcate, deși e în buricul centrului vechi, ai priveliște și toate cele, locul este relativ de mic, iar uneori accesul este îngreunat din pricina acestui aspect.
pura
21192462_819619424886433_6206990963777340947_n
Surse foto facebook: Pura Vida Sky&Bar Hostel

3. Dacă vrei clubăreală cu bani puțini, probabil că nu are rost să îți descriu prea multe despre Kulturhaus. Toată lumea a auzit de acest faimos loc și toată lumea, măcar o dată, a trecut pe aici. Este ușor de ajuns și aici, iar distracția este garantată. Totuși, dacă nu ești fan al aglomerației și al mix-ului de oameni care se perindă pe aici, nu va fi o experiență tocmai plăcută. Dar dacă te mulțumești cu muzica bună și băutura ieftină, de ce nu?
kultur
21192042_1490002001049668_1255556812988791441_n
Surse foto facebook: Kulturhaus Bukarest

4. Dacă însă te interesează și altceva în afară de mâncare și petrecere, poate ai vrea să te îmbogățești cultural, desigur. Dacă ești fan cărți, colecționezi chestii vechi sau îți plac chilipirurile valoroase, poate dai o fugă pe la Antic ExLibris. Are două magazine fizice și un site de unde poți comanda online. E o gamă atât de largă de produse, încât nici n-aș putea să le enumăr. Mai bine te uiți pe site. Găsești de la papetărie, beletristică, psihologie, artă, istorie până la cadouri funny, toate la un preț mai mult decât decent.
b98e9cf676c1afd68442f822ae79bb28
Sursă foto facebook: Antic ExLibris

5. În caz că vrei să te plimbi, să te dai pe skate sau să dai o tură cu rolele sau bicicleta, din fericire, în București sunt câteva parcuri mari și foarte drăguțe. Ți-as recomanda să eviți zilele de week-end în care toată populația bucureșteană se refugiază la iarba verde, tocmai pentru a evita aglomerația și pentru a nu-ți distruge vibe-ul calm și relaxant. Recomand Parcul Carol și Parcul Herăstru.
104463-Carol-Park
carol-2012
Surse foto Parcul Carol: aici și aici :)

6.Dacă vrei să vezi un film, dar nu ai chef să stai la cozi prin mall, poți încerca o variantă mult mai comodă și mai ieftină, foarte avantajoasă. Dacă nu crezi că există atâtea beneficii, îți prezint Glendale Studio. Este un cinema situat pe Șoseaua Cotroceni, nr. 9, o locație unde se ajunge foarte ușor, are cele mai confortabile scaune din lume, te poți întinde pe spate cât vrei, biletele sunt ieftine, au și diverse pachete pachete promoționale, totul pentru ca tu să te bucuri de o experiență de neuitat. Dar atracția principală este că poți mânca popcorn cât vrei. Da, ai citit bine. Popcorn pentru toată lumea :)
glendaqle
Sursă foto facebook Glendale Studio

7.La final am păstrat o locație potrivită pentru o zi de duminică, după ce te-ai plimbat și ai admirat frumusețile citadine. Dacă ești fan vintage și îți place să bei un ceai sau o ciocolată caldă într-un loc un pic diferit, poți încerca Dianei 4.
Dianei-4-Recenzie-Interior
ddianei
Sursă foto facebook Dianei 4
Sursă foto cover: Pura Vida Sky&Bar Hostel

CÂȘTIGĂTORII CAMPANIEI SHOW YOU CAN LA BRUXELLES!
Samurai Jack din nou pe ecrane!
=