După două veri de mers la Cluj (Untold), iată că a venit timpul să mai schimb puțin traseul. Și aerul. Că doar nimic nu se compară cu briza mării, acompaniată de un Mojito la apus. Sau de o bere. Ce-am căutat la mare? Același lucru pe care l-au căutat încă 155.000 de oameni: experiența unui nou festival, ce s-a dovedit a fi cel mai mare de la malul Mării Negre și al doilea ca număr de participanți din țărișoara asta a noastră. Ce m-au întrebat foarte mulți oameni este ce am înțeles din Neversea. Și ca să nu zic aceeași poveste de n ori, m-am gândit să răspund aici și să le dau share. Sau poate le dați voi, ca să scap eu de-o treabă.

Așadar, ce am înțeles din Neversea: Că românul e român în orice situație. Asta e tot! Serios!

  • Oricât ai încerca, el n-o să fie mulțumit pe deplin niciodată. Dacă ai toalete multe, dar murdare, le ai degeaba, mai bine se p*** pe nisip. Dacă ai toalete mai puține, dar curate tot timpul, sunt prea puține, decât să stea la coadă, mai bine se p*** pe nisip.
  • Dacă au voie și puștii la festival, e îngrozitor, sunt peste tot și nu se mai poate respira de ei. Dacă nu au voie, e discriminare. Dar, ce, minorii nu au voie să se distreze?
  • Dacă sunt  gunoaie pe jos, este evidemment o problemă. Dacă există o mașină specială care să ducă gunoiul afară de pe plajă, este, natürlich, o problemă și mai mare. Cum să duci gunoiul printre oameni în timpul festivalului? Lasă-l acolo până a doua zi, ca românul nostru să se vaite toată noaptea de câte gunoaie sunt pe nisip.
  •  Dacă ai mai multe rulote cu mâncare, diversificată, e ok, dar ce ne facem , că mâncarea e prea scumpă peste tot. Dacă ai mai puține, sunt și prea puține și prea scumpe. Cu toate astea, el își ia mâncare de peste tot, se vaită că e scump, îi place atât de mult încât își mai ia porție și apoi se mai vaită încă o dată că e prea scump.
  • Dacă pui scenele prea aproape una de cealaltă, e un dezastru, nu se mai înțelege nimic. Dacă le pui la o distanță mai mare, e prea mult de mers de la o scenă la alta. Tragique!
  • Dacă nu există destui oameni de la Securitate, bă, sunteți nebuni, vreți să pățească ceva în timpul festivalului? Sigur vreți, intenționat ați chemat numai 150 de oameni. Dacă există oameni cu ATV-uri care se plimbă pe toată plaja pentru a asigura desfășurarea festivalului în siguranță, securitatea e ostentativă. Numa’ zic!
  • Dacă nu există prea multe activități în incinta festivalului, e nasol, bă, n-ai ce să faci. Plictiseală mare, mon cher! Dacă există mai multicele, bă, e cam scump. Nu dă el atât, mai bine zice că nu găsit nimic pe gustul lui și se mai vaită puțin.

Whatever, fie vorba între noi, eu sunt haterița supremă, dar Neversea mi s-a părut de vis.  Mi-a transmis un soi de emoție pe care abia aștept să o retrăiesc  vara viitoare. Până atunci, însă, mai dau o fugă până la Cluj (Untold).

19959006_1995454884017855_2757563626806120109_n

Photos credit: NEVERSEA

UNTOLD e la grupa mare
Misiune de Pedeapsă prezintă "De dincolo"
=