Basswise Crew deschide sezonul estival pe 30 aprilie alături de Daedelus, în club Eden. Începând cu ora 23:00, Daedelus va fi acompaniat pe scena clubului Eden de Eusebio Digital, cu release-uri la Local Records și de Filipp, bicontele de Halvingrad. Biletele vor fi disponibile doar la intrare, în seara evenimentului, la prețul de 20 de lei.

Alfred Darlington, cunoscut mai bine prin numele său de scenă, Daedelus, va proiecta la Club Eden invențiile sale electronice. Adept inițial al jazzului, Daedelus s-a remarcat prin producțiile, colaborările cu o serie de label-uri și remixuri ascultate pe repeat: ”Coat of Arms” – Nosaj Thing și ”1983” – Flying Lotus. El impresionează cu tempoul electronic-romantic pe controllere diverse, contrabas, chitară, acordeon sau chiar melodica, oferind o artă la granița dintre boem și cosmopolit.

unnamed

Locuitor al metropolei Los Angeles din California, producătorul a urmat cursurile de jazz ale Universității din California de Sud, studiind contrabasul la Școala de Muzică Thornton. În 2001, Daedelus debutează cu structurile sale de sample-uri și instrumente neașteptate, iar în 2002 lansează primul său album, ”Invention”, cu label-ul pe Plug Research. Urmează EP-ul ”Household” la Eastern Development în 2003 și ”Weather”, un album de colaborare cu Busdriver și Radioinactive, la casa de producție Mush Records.

Daedelus scoate în 2004 două noi albume solo, ”Of Snowdonia”, tot cu Plug Research, și ”The Gent Agent”, cu label-ul Laboratory Instinct. Materialul său discografic din 2005, ”Exquisite Corpse”, include apariții speciale din partea artiștilor MF Doom, Mike Ladd și TTC. Anul 2008 a fost marcat de afilierea la casa de producție Ninja Tune, unde Daedelus a pregătit pentru fanii stilului său electronic baroc albumul ”Love to Make Music To”, iar în 2011 ”Bespoke”. Materialul de studio ”Drown Out” a apărut în 2013, iar de atunci, artistul este prezent la mai toate festivalurile și petrecerile din universul electronic de pe cele două emisfere.

Mai mult, Daedelus este parte din proiectele ”The Long Lost” și ”Adventure Time” și se numără printre cei peste 30 de DJ afiliați postului de radio online Dublab.

 

Linkul evenimentului de pe Facebook este aici.

 

Sursă foto cover: file.org.br

 

World Of BASSCraft pe 24 Aprilie în Nexus Bar
Oameni influenți pe internet
=
Anca Olteanu

Suburban Magazine înseamnă susţinerea necondiţionată a culturii urbane, prin voluntariatul a peste 20 de redactori. Avem nevoie de susţinerea ta pentru a merge mai departe.