Să nu credeți că am fost genul acela de copil care a umblat la toate festivalurile posibile. Din contră, eram ferm convinsă că acolo nu se întâmplă nimic bun, că nu aș avea cu ce să mă aleg dintr-o asemenea experiență.

Apoi am mers la prima ediție Untold și mi-am dat seama câtă ”dreptate” aveam.

Mersul la festivaluri este o ”pierdere de timp” și o să vă explic exact de ce.

În primul rând, cine ar vrea să meargă într-un loc în care atmosfera este explozivă? În care simți energia cum îți curge prin vene? Cine ar vrea să sară în continuu și să cânte ore la rând fără să simtă nici un fel de oboseală și, culmea, când ajunge dimineața acasă, în loc să se pună în pat și să doarmă, să aibă impresia că este mai viu ca niciodată, energie pură.

Photo credit

Eu așa am pățit anul trecut și a fost foarte dificil pentru mine. 4 zile cât am stat în Cluj nu am dormit mai deloc. Am petrecut în continuu. Vă dați seama? Și nu eram obosită nici un pic. Nu se poate așa ceva!

Deci dacă nu sunteți fani ai adrenalinei în exces provocată de ore de muzică bună, să nu puneți un picior la un festival pentru că s-ar putea să vă convertiți. Și atunci ce o să faceți?

În al doilea rând, sub nici o formă să nu mergeți la festivaluri dacă nu vreți să cunoașteți oameni noi. Doamne ferește să vă faceți noi prieteni. Apoi va trebui să vorbiți cu ei pe Facebook, să-i sunați. O să vă inspire. O să învățați lucruri noi. Și asta nu e bine deloc. Este cel mai rău lucru care ar putea să vi se întâmple. Dacă dați peste cineva care vă schimbă complet viața, ce o să faceți? Sau dacă descoperiți lucruri noi despre prietenii voștri? Astea sunt chestii periculoase și nu ar trebui să vă jucați cu ele.

Festivalurile dăunează grav vieții sociale!

Photo credit

Știu că suntem la al treilea punct deja, dar am zis că nu ar trebui să vă șochez de la început. Pentru că acum o să vă spun ceva extraordinar. La festivaluri vin super artiști. Vă dați seama? Ați putea să vedeți live, poate chiar la 1 metru distanță, artistul vostru preferat.

Anul acesta, mai ales, este foarte periculor. Vine John Digweed la rEvolution Festival, vin cei mai buni DJ din lume la Untold, vine Skrillex la Electric, The Chemical Brothers la Summer Well și Rihanna la ZUtopia, ba chiar mulți, mulți alții.

Cum ați putea, în condițiile astea, să mergeți la un festival? Poate nu mai vreți să plecați acasă. Atunci ar trebui să vă caute prietenii și se pierd și ei. O să fie un fel de Wonderland al festivalurilor și voi niște biete Alice fugind după iepure. Nu e bine deloc. Vă recomand să stați acasă pentru că distracția în cantități așa de mari este periculoasă.

Și ca să continuăm cu șocurile, urmează motivul numărul 4: la festivaluri se mai întâmplă și alte chestii în afară de muzică. Da, se cântă tot timpul, dar în rest, se mai face tiroliană, se fac concursuri, poți face tot felul de poze haioase cu gașca, te tatuezi (temporar, chill!), stai și visezi în hamac sau asiști la tot felul de demonstrații, plus multe altele. Vă dați seama câte experiențe noi și inedite? Dacă o să vreți să continuați extinderea orizontului când mergeți acasă? Mai bine nu mergeți la festivaluri deloc.

Iar acum, închideți ochii. Imaginați-vă că aveți undeva la 60 de ani și nepoți în jurul vostru. Ce le povestiți? Dacă sunt zeci de povești cu momente care mai de care mai inedite, în care sunteți plecați de acasă, explorând lumea, explorând muzica, trăind în cort sau legănându-vă în ceva hamac, nu este bine. Dacă sunt povești cu oameni pe care nu i-ați cunoscut decât pentru o seară minunată, dar care și-au pus amprenta pentru totdeauna, nu este bine. Dacă sunt povești despre cum l-ați cunoscut pe cel mai bun prieten sau cum v-ați îndrăgostit, deja este grav.

Da, acesta este ultimul motiv pentru care nu ar trebui să mergeți la festivaluri. Pentru că amintirile pe care le creați acolo vor rămâne cu voi pentru toată viața. Se vor transforma în poveștile pe care le veți spune din nou și din nou la bere, până le vor ști toți prietenii. Se vor transforma în melancolia pe care o veți simți ascultând o anumită melodie sau fiorul din timpul alteia. Pentru că mie și acum îmi vine să plâng când aud Titanium și pentru asta vinovat este doar David Guetta care nu s-a putut abține să nu încheie Untoldul cu ea.

Photo credit

În concluzie, dacă o să alegeți unul dintre festivalurile din această vară puteți fi siguri că la întoarcerea acasă veți fi cu totul alți oameni. Vă doriți asta?

Tarantino - de la „bad motherfucker” la violență cathartică
Cum e să faci parte din underground într-un oraş mic?
=