Cum cred că deja ați aflat, anul acesta Red Bull sărbătorește 20 de ani de inițiativă și creativitate sau, mai bine spus, 2 decenii încărcate de culturi suburbane, genuri muzicale diverse și de artiști inovatori.
Cred că una dintre cele mai reprezentative trupe din România ce se potrivește culturii suburbane este Golan, aceasta reușind să aducă un plus nu doar prin muzică, ci și prin depășirea barierei culturale. De aici a mai fost un singur pas până când Red Bull a creat un nou concept intitulat “Sound Travels w. Golan” ce sintetizează perfect acești douăzeci de ani plini de expresivitate.

thumbnail (2)

Trupa Golan a acceptat invitația, iar timp de 4 zile membrii vor avea oportunitatea de a înregistra la Red Bull Music Studios în Berlin. Locația oferă posibilitatea de a experimenta sunete noi, de a lucra cu echipamente profesioniste, de a testa idei și de a profita de frenezia creativă a unui oraș recunoscut pentru diversitatea culturală și libertatea sa. BERLIN VENIM!
Berlinul este recunoscut pentru viața de noapte mai “queer“, diferită de cea din București, vibrând altfel și având un ritm complex.
Și totuși…
De ce e atât de diferit Berlinul față de orice alte capitale europene?
Primul lucru ce iese în evidență este faptul că Berlinul s-a identificat încă de la început printr-o notă de rebeliune. Oamenii nu au temeri de a se exprima, purtând fără reținere haine și accesorii ce sunt îmbibate în mesaje și idei revoluționare. Protestele, hipsterii, viața de noapte nebună sau arta exacerbată sunt doar câteva motive pentru care Berlinul este alegerea perfectă pentru un nou experiment.
Practic, Berlin le are pe toate…doar să nu uit să menționez și de vestitele “squaturi” din centru și est ce reprezintă cea mai bună idee de a merge la concert.

21994261_1567263750005233_3349512821596236138_o

“Suntem foarte bucuroși să petrecem mai multe zile în studiourile Red Bull Music din Berlin și să avem oportunitatea de a compune inspirați de aerul și peisajul urban berlinez. Berlin este un oraș de care suntem atașați, în care am concertat și pe care l-am și vizitat adesea în timpul liber,”
au declarat membrii trupei Golan.

thumbnail

Pe lângă cei trei producători ai trupei…Alex, Mihai și Florian… artiști precum Macklemore, Raf Camora, Bausa, Genetikk sau rapperul bosniac Frenkie au avut parte de această experiență a unei sesiuni în Red Bull Music Studio. Sunetul Golan tinde spre universalitate și spre accepțiunea oricărei culturi, de asemenea încearcă să atingă emoții și să dea culoare muzicii contemporane electronice.
Dorința această se regăsește și în versurile piesei Abel, “Trust me this is how it ends” făcându-mă să am o certitudine legată de capacitatea lor de a capta atenția.

De la ideea de visător la trist, de la piese dansante până la abstract, de la emoții puternice până la liniște, Golan o să ne bucure cu prezența lor printr-un mini turneu prin țară, mai exact trei concerte în București, Iași și Cluj Napoca. Acest turneu are rolul de a finaliza procesul creativ a celor 4 zile petrecute în Berlin.
Hai să ne bucurăm împreună de experiență Sound Travels! Ne vedem la concert!

UNTOLD 2018! PROGRAMUL PE ZILE
GRASU XXL REVINE!
=